Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki do pieca basowego.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawki do pieca basowego.

Witam. Potrzebuję pomocy, mój brat chce sobie kupić słuchawki do pieca basowego, czasami zdarza się tak że po prostu nie można sobie pograć bo dla kogoś gra się za głośno albo jest już zbyt późno na ćwiczenia gry na gitarze basowej, bo można obudzić sąsiadów . Jest na to alternatywa w postaci słuchawek. Tylko jakie wybrać? Przedział cenowy to 100-200zł ewentualnie do 250zł. Mógłby ktoś podać "godnych kandydatów"? . Słuchawki raczej powinny mieć brzmienie bez podbarwień, ma być naturalnie a nie konturowo. Klang też musi być dobrze słyszalny, czyli średnica i wysokie muszą być też na w miarę wysokim poziomie, bo gra na gitarze basowej to nie tylko gra palcami czy kostką, to również klang :). Nie oczekuję cudów w tej cenie, ale wymieńcie te modele słuchawek które są na poziomie w tym przedziale cenowym. Nie mam zbytnio kandydatów, może jakieś Kossy albo AKG, Sennki odpadają. W tej cenie nie dostanę Sennków, które nie mają nie konturowego brzmienia. Pozdrawiam :) I z góry dziękuję za pomoc .

Edit: Brat posiada piecyk Ashdown Perfect Ten. To może być przydatna informacja w końcu do niego trzeba dopasować słuchawki.

Dane:
    Moc znamionowa: 30W
    Zastosowany głośnik: 1x 10" (8 ohm, estradowy)
    Wejście z instrumentu: 1M Ohm
    Zakres napięć wejściowych: 100mV to 10V
    Pobór prądu z sieci: 60W (jak dobrze pamiętam i trochę wątpię w moc znamionową.)
    Wys x Szer x Gł. (mm): 505 x 444 x 500
    Waga: ok. 25kg

Akg k518dj są nieco konturowe ale za to mają dość selektywny bas dzięki czemu wyłapiesz wiele szczegółów. No i dają dobrą izolacje przez co w nocy możesz słuchać na nich naprawdę głośno.

Skomentuj

ja polecam Ci: Creative AURVANA LIVE! Według mnie słuchawki dobre do wszystkiego :) Gry, muzyka, filmy i tak jak wymagasz gra basu :)

[code]Parametry ogólne
      Rodzaj: Przewodowe
      Typ: Nauszne
      Kolor: Czarny

Parametry techniczne
      Pasmo przenoszenia [Hz]: 10Hz-30KHz
      Długość przewodu [m]: 1.2
      Mikrofon: Nie
      Impedancja [Ohm]: 32
      Skuteczność: 103 dB
      Regulacja głośności: nie

Złącza
      Jack: 3.5 mm
      Złącze: mini Jack
      Inne: neodymowe magnesy przetworników. Dzięki temu słuchawki Aurvana Live! zapewniają krystalicznie czyste brzmienie tonów wysokich oraz wierną reprodukcję dźwięku. Optymalnie wyprofilowane,tłoczone nauszniki minimalizują zakłócenia i zapewniają precyzyjną[/code]

10Hz-30kHz - więc nie powinno być problemów z tonami niskimi jak i wysokimi :) skuteczność też dobra

Skomentuj

Nie ma więcej godnych kandydatów? . Z tego co wiem te Creative'y to klony jakichś Denonów, więc może Denon ma co nieco w tym przedziale cenowym? :).

Skomentuj

Duzo zalezy od tego czy wyjscie tego wzmacniacza ma wbudowane filtry upodobniajace brzmienie glosnika. Wtedy glownie od nich zalezy brzmienie.

Skomentuj

Irku, z tego co pamiętam to miałem podpięte na chwile badziewne słuchawki Philipsa SBC HP250 do jego piecyka i było jakoś tak cicho i nieobecnie, nie wiem czy to była wina słuchawek (czy może wtedy zbytnio nie podkręciłem wzmocnienia bo posiada dwa, jedno jest dla głośnika a druga dla sygnału z gitary), a może to te filtry? Wzmacniacz ma EQ, jakiś przycisk "DEEP BASS" taka marna imitacja stereo... Jest wejście instrumentu, wejście na słuchawki (po podłączeniu słuchawek głośnik zostaje wyłączony), i można podpiąć dodatkowy głośnik 8ohmowy tyle informacji jest na internecie. A o samym wzmacniaczu stosowanym w tym modelu przez firmę Ashdown nie ma praktycznie nic.

Skomentuj

No wlasnie nie wiadomo czy to nie te filtry ''popsuly'' dzwiek. Trzebaby podlaczyc sluchawki pod wyjscie glosnikowe i posluchac czy tak samo graja jak na wyjsciu sluchawkowym.

Skomentuj

Czaruję...
              X