Mam wielka prosbe do forumowiczów, chciałbym poprosic o ocene i weryfikację mojego projektu. ma to wygladac tak 2x STX 14-50-4 SS łaczone szeregowo + kopółka Tesli ARV 104 8 ohm. Skrzynki o objetości wewnętrznej 29 litrów odjęta mała komora na wysokotonowca i objętośc zajmowana przez głosniki, bass reflex strojony na 33 Hz i f3=32 wg. bass boxa. Zwrotnica. I tu pojawia sie problem bo sam nie wiem jak ja zprojektować, dlatego gotów byłbym sie zdecydowac na produkt firmy janbo , tylko nie wiem jaki (licze na wasze propozycje), zastanawiałem sie równiez nad zastosowaniem zwrotnicy jaka zastosował Grzesiek w swoich monitorkach ale nie wiemczy tak mozna.
To by było na tyle z teori, oto wykresy charakterystyki i impulsu.
Skrzynki postawione na kolcach i cokole, fornir i lakier fortepianowy.
[ Dodano: 2004-12-02, 23:56 ]
Aha zapomniałem napisac do czego maja byc pzeznaczone te kolumny. Głównie do odsłuchu wszelkiego rodzaju muzyki oraz gier, czasami filmów. W zamiarze ma to być zestaw 2.1 uzupełniony w przyszłości o sub (jak tylko znajdą sie fundusze na amplituner z wyjściem na suba aktywnego). pozdrawiam i z góru dzieki.
To by było na tyle z teori, oto wykresy charakterystyki i impulsu.
Skrzynki postawione na kolcach i cokole, fornir i lakier fortepianowy.
[ Dodano: 2004-12-02, 23:56 ]
Aha zapomniałem napisac do czego maja byc pzeznaczone te kolumny. Głównie do odsłuchu wszelkiego rodzaju muzyki oraz gier, czasami filmów. W zamiarze ma to być zestaw 2.1 uzupełniony w przyszłości o sub (jak tylko znajdą sie fundusze na amplituner z wyjściem na suba aktywnego). pozdrawiam i z góru dzieki.
Skomentuj