Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny do Tonsil Siesta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Centralny do Tonsil Siesta

Witam!
    Planuje zrobić kolumne centralną do tonsil siesta. Głośniki chcę kupić takie jak we frontach ale nie mam zielonego pojęcia o budowaniu zwrotnicy czy jak kupie jakiegoś gotowca nie popełnie największej głupoty. Może ktoś ma jakiś pomysł ewentualnie jaką zwrotnice moge dopasować. Pozdrawiam

Zwrotnice najlepiej skopiować z oryginalnych kolumn. Wymontuj tę co jest, rozrysuj schemat, kup takie same elementy i złóż. Jeśli będzie problem z odczytem indukcyjności cewek to można złożyć JIGa i pomierzyć.

Skomentuj

Dobry pomysł ale wole swoich niedoświadczonych rąk pakować do oryginalnie złożonych siest. A może ktoś składał już jakąś fajną centralną kolumnę i będzie ona mogła śmiało zastąpić tonsilowską siestę.

Skomentuj

Kupić to: http://www.tonsilaudio.com/fiesta_center.htm i po problemie.

Skomentuj

Tak chciałbym bardzo ale musi być troszeczke taniej :)

Skomentuj

Sądzisz, że duzo taniej złożysz zestaw na tych samych elementach? To nie jest ProAc tu nie ma 300% przebicia w cenie. Zwyczajnie nie warto się paprać.
            na głosniki i zwrotnicę wydasz lekko 300-350 złotych. Zostanie 250 na obudowę, jak sam wystrugasz może sie zmieścisz w takiej cenie pod warunkiem ze nie doliczysz swojej pracy czasu i zadowoli cię efekt. W sumie, nie warto.

[ Dodano: 2010-10-23, 21:12 ]
            Lepiej zbieraj kasę. Cena tego centrala to 590 złotych.

Skomentuj

Spokojnie można zrobić czy kupić jedną fiestę sat jako centrala, na pewno taniej niż ładować 2 midbasy, z maskownicą nie będzie różnicy.
              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

amdr, dokładnie
                nie rozumiem czemu w centralu są 2 midbasy, kwestia estetyczna? bo jeśli chodzi o głośność to teraz już wszystko się na ampli reguluje

cena jednego 15/40/5 to 130zł wysokotonowy coś ok 80zl i mamy 340zl zostaje 150 na obudowy i zwrotnice - czyli nie opłaca się, dolicz jeszcze przesyłki elementów do zwrotnicy i innych dupereli

głośnik centralny z tego co mi wiadomo odpowiada głownie za dialogi, a słyszałem satelity - bardzo fajnie i wyraźnie słychać wokale, wydaje mi się, że są nawet lepsze gdy gdn 15/40/5 jest połączony z xt25tg

Skomentuj

raczej moda. najlepiej gdyby z przodu była jedna kolumna taka sama jak po bokach. Tylko ze wzgledu na jej połozenie pod ekranem nie znajduje się z nimi na tej samej wysokości.

GDN 15/40/5 kosztuje 90 złotych http://kupglosnik.pl/pl/tonsil-glosniki

Skomentuj

Może i się nie opłaca składać takiego zestawu samemu ale myśle że w 400zł się zamkne to już mi zostaje na wzmacniacz do suba. A czy mogę wstawić gotową zwrotnice czy musze ją specjalnie dobierać parametrami?

Skomentuj

Zamieszczone przez Ernie
                      A czy mogę wstawić gotową zwrotnice czy musze ją specjalnie dobierać parametrami?
                      mozesz gotowa - ale specjalnei przeznaczona do tych glosnikow
                      jezeli myslales o uniwersalnych z allegro to daruj sobie takie marnowanie glosnikow ;]

Skomentuj

Czaruję...
                      X