Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na Peerless sls 12

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na Peerless sls 12

Z racji tego iż zbudowałem juz subwoofer na Peerless sls 10 w obudowie zamkniętej przyszedł czas na 12;] Chciałbym zrobic subwoofer aktywny lecz w bass reflex. Podstawiłem dane do winisd i wychodzi mi przy skrzyni ok 65 litrów strojenie 34,58 przy -6db. Czy dobrze to policzyłem? Dalej w zakładce vents otwór o średnicy 10.20 cm długi na 23 cm daje vent mach 0,09( na zielono). Jak zagra subwoofer w takiej konfiguracji? Czy będzie sporo głośniej niż w obudowie zamkniętej? Jak z świstami z bass reflexu? Czy taki otwór wystarczy ? bass reflex byłby zamontowany z przodu pod głośnikiem. Oczywiście dodam pare centymetrów na wzmacniacz i oddziele go od głośnika szczelną ścianką. Czekam na odpowiedzi bo w poniedzialek docinam płyty ;]

Nie sugeruj się ślepo winisd bo inną objętość poda wersja alpha a inną beta.
    Zamieszczone przez Maciek19882
    Czy będzie sporo głośniej niż w obudowie zamkniętej?
    tak

Skomentuj

Czyli jak to najlepiej policzyc? w jakiej konfiguracji z bass reflexem ten glosnik zagra bez świstów i najglośniej jak potrafi?

Skomentuj

Z deszczu pod rynne, na co Ci basrefleks? To fajny glosnik do obudowy zamknietej, nie zejdzie nizej od sls10 ( typowej obudowie ) ale zagra glosniej od sls10.

Skomentuj

Ten głośnik w br to nie jest najlepszy pomysł. W ogóle za tą kasę to raczej nic szczególnego.

Skomentuj

Czaruję...
          X