Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regeneracja Tonsil Space 86

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Regeneracja Tonsil Space 86

Cześć chłopaki słuchajcie kolega dał mi do regeneracji takie kolumienki swojego ojca.

I teraz pytanie czy da radę te kolumny jakoś ulepszyć? Membrany będą ori tylko zamontuję nowy resor gdna i gdma. Myślałem powklejać cienkie deseczki (zrobić krzyż) do obudowy, żeby nabrała sztywności, bo jak głośnik gra, to obudowa wibruje. Jest sens zmieniać te kable na miedź beztlenową 1,5mm? Myślałem nad zamontowaniem terminala z tyłu. Jest to obudowa zamknięta, więc wydaje mi się, że powinna być wytłumiona 3/4 jakąś watoliną, a nie tylko tym filcem na tylnej ściance. Co z kondensatorami w zwrotnicy? Na ścianki przykleić jakieś maty bitumiczne dla usztywnienia dodatkowego? Kolega to sponsoruje, więc pytam koledzy co i jak byście z tymi kolumnami zrobili. Dodatkowy magnes do gdna nic nie da?

Głośniki to:
    Gdn 20-40-14
    Gdm 10-60-4
    Gdwk 7-50

Głośniki będą podpięte do Yamahy A-520
    Mają służyć do słuchania muzyki rozrywkowej z komputera w mp3 zamiast spalonego zestawu creative po przepięciu sieciowym podczas burzy.
    Nie zależy na super basach itd. Ma to po prostu kulturalnie, szybko, nie męcząco grać panowie.

Witam.
    Jestem dość świeżo po regeneracji Mildton'ów :roll:
    Ja kupiłem zawieszenia na Alledrogo,poszło sprawnie i dostałem wszystko jak zamawiałem (zawieszenia do Mildton 110).
    Rada:
    Sprawdź stan membran!(to co widać plus to co pod kopułką przeciwpyłową)
    Co do tzw. poprawy fabryki to może ktoś z praktyką w temacie :wink:
    Tak z mojej walki o życie tonsilków to jeśli są widoczne różnice pomiędzy uszkodzeniem par głośników(nawet drobne sprawy) to po regeneracji to słychać i kończy się na wymianie na nówka-sztuka :sad:

Skomentuj

W tej sfotografowanej kolumience stan membran idealny, tylko zawieszenia do zmiany, natomiast w drugiej trzeba i zawieszenia i membrany zmienić. Chętnie bym posłuchał Pawla S. co o tym myśli. Z tego co poczytałem na necie to muszę wzmocnić sztywność szkrzynek, dać grubsze kable, wytłumić dość mocno obudowę, terminal to kosmetyka, te kondensatory nie wiem czy zmieniać tam siedzą MKT. Wiadomo cudów się nie ma co spodziewać po tych głośnikach. Najgorsze, że przy większej głośności dudni ta obudowa. Ogólnie jeśli chodzi o dźwięk to jakoś ta kopułka skrzeczy już moja tuba w Altus 300 gra lepiej.

Skomentuj

Czaruję...
      X