Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co to za głośniki.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co to za głośniki.

Witam gorąco i serdecznie. Szanowni koledzy. Wszedłem w posiadanie 2 głosników o średnicy
    16,5cm i dziwnym oznaczeniu jak dla mnie. Szukałem w googlach ale niestety nic na ich temat się nie dowiedziałem.Głośniki te posiadają oznaczenie TTR166-70C6-ONH -4ohm.Z tego co się dowiedziałem od osoby, która je mi dała były one zamontowane w jakimś subie pasywnym.Prosiłbym w miarę mozliwości o podanie ich parametrów ewetualnie jakie posiadają zamienniki np. tonsila.

1. Dołącz foto
    2. Wymiary
    3. Jak się sub nazywał ?
    4. Czemu już w nim nie są ?

Nawiasem mówiąc: skoro są to luźne głośniki (bez obudowy) to w jakim celu pytasz o zamienniki ?

Skomentuj

http://www.xn--wrka-rqa63f.com/
      Tutaj spytaj...

Ewentualnie odpowiedz na pytania ir0nhide, z naciskiem na 1 i 3 pytanie.

Skomentuj

Jestem pod wrażeniem tak inteligentnej nie wnoszącej nic odpowiedzi do zadanego pytania od melisława. Jeżeli wszystkie odpowiedzi są tak wyczerpujące ze strony melisława to mamy kolejne dziecko neostrady, które należy podziwiać.No cóż......Tak sie nabija posty.

Jeżeli chodzi o zadane pytania ironhide to wyjaśniam.
        -zdjęcie nic nie wniesie bo to głosnik jak inne.
        -średnica 16,5cm.
        -Gdybym wiedział jak się nazywał sub to bym się nie zwracał z prośbą o pomoc i szukał bym inaczej.
        -Dlaczego te głośniki w nim nie są ????dziwne pytanie i nie do mnie.
        -O zamienniki lub parametry pytam dlatego, że chcę je wykorzystać-czy to takie dziwne. Gdybym znalazł w necie jakiekolwiek informacje na ich temat to bym napewno o to nie pytał.
        A tak nawiasem mówiąc to bardzo dziękuje za wyczerpujące i rzeczowe odpowiedzi i pozdrawiam

Skomentuj

karpina przecież to jest jakaś kpina :smile: Ty sobie robisz jaja z własnego tematu ? :???:
          1. Jeśli głośniki posiadają tylko oznaczenia takie jak np. podałeś to najczęściej są to przetworniki producenta całej kolumny z której pochodzą dlatego zapytałem się jak się sub nazywał ( chodź to też mogło by nic nie dać ponieważ rzadko kto wyciąga dobre głośniki z kolumn... nie licząc psui)

Sumując jeśli google Ci nie okazało jakiś interesujących wyników to znaczy ze te głośniki prawdopodobnie nie są i nie były w sprzedaży, to też nikt Ci nie powie co to za przetworniki chyba że już ktoś kiedyś też je wykręcił ale taki ktoś przypuszczam niestanowi nawet 0,01% osób z całej polski.... a co dopiero na forum.

Skomentuj

a juz na 100% nie ma czegos takiego jak ich zamienniki
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez karpina
              -zdjęcie nic nie wniesie bo to głosnik jak inne.
              siedzimy w temacie od wielu lat i widzielismy naprawde sporo. nikt ci nie powie po wygladzie jakie ma parametry glosnik ale bedzie wiadomo do jakich zastosowan jest i z jakiej fabryki (w przyblizeniu) wyjechal...

tak na powaznie to masz 2 wyjscia
              1 - zmierzyc parametry glosnika (arty na stronie glownej)
              2 - zrobic uniwersalna obudowe do tego rozmiaru glosnika - ok 10-15 litrow

Zamieszczone przez karpina
              Jestem pod wrażeniem tak inteligentnej nie wnoszącej nic odpowiedzi do zadanego pytania od melisława. Jeżeli wszystkie odpowiedzi są tak wyczerpujące ze strony melisława to mamy kolejne dziecko neostrady, które należy podziwiać.No cóż......Tak sie nabija posty.
              Zamieszczone przez amdr
              Nie ma to jak wejść z buciorami i zacząć od wyzywania innych.
              a za to zamykam temat

Skomentuj

Czaruję...
              X