Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Doły dla nadstawek GDS 30/30.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Doły dla nadstawek GDS 30/30.

Witam. W ostatnim czasie zostały dokończone moje nadstawki. Na dniach pochwale się na łamach diyaudio. Zalezy mi by uzupełnić dwie nadstawki (2x GDS30/30 + GDWT 18-200) dwoma subwooferami. Szukam jak najtańszych i stosunkowo niezłych przetworników do wyżej wymienionych górek. W grę wchodzą nowe jak i używane głośniki.

Każdy sub zbudowany byłby na jednym głośniku średnicy minimum 30cm.(mile widziane wieksze).

Fundusze to max 100zł/szt, choć im tańsze tym lepiej. Przy takim sprzęcie cięzko jest rozmawiac o jakości. Służy tylko do dyskotek "łupanek".

Myślałem o jakichś Alphardach, BLG, Voice Kraft, Koppa.
    Mile widziane egzemplarze "widowiskowe" (kolorowe elementy).

Mimo małego budżetu proszę o podsunięcie mi jakiegoś w miare taniego i stosunkowo dobrego głośnika.

Organizuje imprezy typu: bale szkolne, studniówki, okolicznociowe, urodziny. Maksymalna kubatura to śrendiej wielkości sala gimnastyczna. Ilość osób maksymalnie 200.

Proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam.

Może lepiej kupić jeden porządny głośnik? Coś z Stx, na pewno będzie lepszym rozwiązaniem niż dwa na byle czym.

Skomentuj

kolega ma do sprzedania 2 18-nastki... no ale nie za 100zl :lol:

Pavloor, odradzalbym zakup kolorowej tandety :???:
      lepiej cos sprawdzonego o mniejszej mocy zebys spokojnie to zasilil

jaki masz do tego wzmacniacz?

Skomentuj

Dysponuje powermixerem Power POD (2x200W) oraz dla subów dorwałem Elektronike WK200 - wystarczy nawet dla tych "większych". Jakie to 18nastki? Póki co myslę nad Alphardami EW/HW 12'. Nie sa drogie, a parametrami przewyzszają wszystkie z tej samej półki. Myślałem też nad STXami, ale no jaki?

GDN 30-100? Kosztuje 69zł. Dwie takie sztuki uzupełnią te nadstawki?

Może tak 42-450? Zamiast dwóch 30cm, dać jednego 42cm i później dorobić drugi identyczny gdyby brakowało?

Skomentuj

Jak juz to coś estradowego a nie domowego. Jedna sztuka nie pamiętam modelu z stx potrafi zatrząść salą 75m2 (wiem bo słyszałem) Tylko jaki to był model.... Więc po co ładować kase w dwa "gówna" jak można uzyskać w miarę przyzwoity efekt na jednym przetworniku. :neutral:

Skomentuj

http://www.stx.pl/gdn-38-400-4-se.html
            http://www.stx.pl/gdn-38-550-4-ae.html
            http://www.stx.pl/gdn-30-400-4-se.html

Szukaj tych głośników, i lepiej kup 1 lepszy niż 2 kiczowate.

Alphard'a EW/HW 12" nawet nie bierz pod uwagę jeśli już to MH 15"

Skomentuj

Zamieszczone przez Pavloor
              Jakie to 18nastki?
              stare dobre JBLe - ale on chcial ok 400zl/szt

GDN 30-100? Kosztuje 69zł. Dwie takie sztuki uzupełnią te nadstawki?
              to juz chyba bym wolal alpharda :???:
              ale raczej estradowego RW lub z serii magnum lub cos takiego

Skomentuj

Zaciekawiły mnie te 38 - 400 oraz 30 - 400. Nie są takie drogie. Czy podany litraż na stronie stx jest optymalny dla tych przetworników(50l BR, 40Hz)?

Zastosować zwrotke od stxa, czy bawić się w coś innego?

[ Dodano: 2010-11-03, 20:08 ]
                A o tym Alphard HW - 1500 może ktoś coś powiedzieć?

[ Dodano: 2010-11-03, 20:10 ]
                Chodziło mi o MH - 1500...

Skomentuj

38 - 400
                  Właśnie u mnie ten garnek pogrywa. Nic szczególnego, taki sobie blaszak. Ale trochę pobuczy... U mnie w pokoju kopie nieźle, na sali ponad 100m tez dawał radę, ale słabo go było "czuć na klacie". Jako uzupełnienie dawał radę.
                  Generalnie daje mu zaledwie 100W i czuć że potrzebuje więcej żeby dobrze zagrać... Za tą kasę nie jest taki zły, ale teraz żałuje że nie kupiłem 38- 550... Jak nie masz kasy to bierz tego 38-400, ale jak mozesz dołożyc to zastanów sie nad 38-550...

Skomentuj

U mnie tez wiele więcej nie będzie miał podane. Max 150W dostanie. Myślę, że będzie niezły. Nie zależy mi na odwracaniu kiszek w brzuchu tylko na łupaniu w techniawce;]. Myślę, że jako uzupełnienie będzie dobry.

Czyli wybór padł na GDN 38-400? Nikt nie ma jakichś "ale"?;]

Melisław, dzięki za sprecyzowaną odpowiedź.

Skomentuj

Weź 38-400,i tak będzie lepszy od tanich badziewi z allegro... ale 38-550 jest lepszy od 38-400 a kosztuje tylko trochę więcej.

Skomentuj

Zastosować zwrotke od stxa, czy bawić się w coś innego?
                        zastosuj aktywny regulowany filtr

Skomentuj

Udało mi się dorwać STX GDN 38-300 za naprawdę śmieszne pieniążki.

Myślę, że nie jest dużo gorszy od wyżej wspomnianego 38-400.

Na necie widziałem wiele tematów związanych z podobnymi subami.

Litraże przy br widziałem 70 - 100l, a strojenie 40-60hz.

Jaki litraż dać, przy jakim strojeniu?

Nadal w grę wchodzi filtr aktywny?
                          Proszę o poradę Kolegów.

Pozdrawiam;]

Skomentuj

Buda 100 litrów strojenie ok. 45hz. Filtr aktywny jak najbardziej.

Skomentuj

Filtr aktywny mogę zamówić już gotowy na allegro? Czy bawić się w tworzenie?

Z tego co widze GDN 38-300 to dzisiejszy 42-450.

Pozdrawiam.

Skomentuj

Nie, aktualny model to Gdn 38-550.

Skomentuj

http://allegro.pl/stx-gdn-38-300-8-sc-i1319049408.html

Zakupiłem to. To jest 38-550?

Skomentuj

Nie!
                                    To jest GDN-42-300 , poprzednik domowego głośnika 42-450
                                    Na aukcji źle wpisano symbol bo stalowy kosz ma 42 cm zewnętrznej średnicy!
                                    Pozdrawiam!

Skomentuj

Czy jako filtr moge zastosować aktywne z car audio?

Nie jestem zbytnio obcykany w tym klimacie.

Skomentuj

mozesz ale to niema wiekszego sensu
                                        pokaz co chcesz kupic

Skomentuj

Czaruję...
                                        X