Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na GDN 22-140-8 i wzmacniacz Irka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dlatego wydaje mi się że to jest sprawa strojenia, bo dawniej mogłem odkręcić wzmacniacz na full i nie robiło to na głośniku sporego wrażenia, tyle że miałem inny tunel br, jak by mi ktoś pomógł wyliczyć ten tunel byłbym bardzo wdzięczny.

Skomentuj

Przy takim tunelu strojenie wypada na 43 hz. Jest to chyba nieco za wysoko. Na jakiej muzyce głośnik zaczyna się "kończyć"?

Skomentuj

Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie bo testowałem na różnych utworach i efekt był ten sam, wzmacniacz odkręcony do połowy a głośnik już się "kończył" czyli że jak strojenie jest za wysoko to trzeba skrócić tunel?

Skomentuj

Jak jest za wysoko to tunel trzeba wydłużać. Optymalnie byłoby go wydłużyć do około 20-22cm. Poza tym daj parę dni głośnikowi na wygrzanie się , brzmienie powinno zmienić się dość znacznie.

Skomentuj

Przedłużyłem tunel do tych 22 cm i efekt mnie jeszcze nie zadawala, pogram trochę jeszcze na tym głośniku i zobaczę może sie poprawi. Narazie wielkie dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotrek1994 Zobacz posta
              Przedłużyłem tunel do tych 22 cm i efekt mnie jeszcze nie zadawala, pogram trochę jeszcze na tym głośniku i zobaczę może sie poprawi
              A czego oczekujesz ?? Bo Cię nie za bardzo rozumiem...

Skomentuj

Czaruję...
              X