Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Estrada] Subbasy Eminence / Celestion 15' - kilka pytań.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Estrada] Subbasy Eminence / Celestion 15' - kilka pytań.

Witam.

Dorwałem nadstawki na przetwornikach Celestion oraz Eminence. Głośniki 15', wysokie jakieś no name oraz alpierd.
    Litraż ok 100l. Strojenie nie znane...
    Paki trapezowe, jedna odwrócona względem siebie, chyba nie od pary, ale rozmiary identyczne.

Jaki zastosować driver? Jakaś alternatywa do drivera?
    Jakie wytłumienie dla takich nadstawek?
    BR fi 8cm na paczkę wystarczy?

PS: W kolumnach Omnitronicka siedziały głośniki reloopa?

Pozdrawiam.

Zaraz, bo nie wiem czy dobrze rozumiem. W jednej paczce są 15 stki dwóch różnych firm?

Skomentuj

Nie nie.
      Nadstawki 1x15' Speaker.

W jednej paczce siedzi Eminence Gamma 15.
      W drugiej Celestion BX-15.

Skomentuj

Aha, w takim wypadku pogoń to bo nic sensownego z tego nie ulepimy, szkoda zachodu.

Skomentuj

Shiver, dotychczas nadstawki a'la Eltron się spisywały, więc kupiłem te zmyślą "modernizacji".
          Prowadzę imprezy po szkołach i w różnych lokalach. Max 300 osób.
          Do tego mam paczki Omnitronic TX-2520 ze zmienionymi przetwornikami. Siedzą tam z tego co patrzyłem Dynavoxy i Reloopy.
          Doły: zbudowany poprzednio subik na STX GDN 38 - 450 oraz DAP Audio 18' pasywny dużych rozmiarów.

Skomentuj

Słyszałem kilka paczek omnitronic, pomijając jakie są tam głośniki to to nie gra, ino hałas robi. Jak bardzo upierasz się na modernizacji tych paczek to na górkę wstaw D800, wytłumienie musisz dobrać eksperymentalnie, a strojenie daj na ok. 50hz (rurkę wyliczy Ci winisd w zależności od litrażu skrzyni, średnica może być 2x8cm). Choć osobiście byłby mi szkoda złamanego grosza na modernizacje czegoś co i tak dobrze nie zagra.

Skomentuj

Czaruję...
            X