Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik do subwoofera z niskim zejściem?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik do subwoofera z niskim zejściem?

Witam!
    Potrzebuję jakiś głośnik do kina i muzyki o bardzo niskim zejściu, i jako takiej dynamice. Wzmacniacz to na razie jakiś na tranzystorach ok. 105w /4ohm, czyli nie najsilniejszy i do tego filtr dolnoprzepustowy z odcięciem niestety om. 150 lub 200 Hz. Pokój to około 25-30m2 i teraz wynalazłem coś takiego:
    Tonsil 20/100
    Tonsil 20/80/2
    STX GDN-27-450-4-SC
    STX GDN-32-450-4-SC
    Który głośnik wybrać? Na razie moim faworytem jest GDN-32-450-4-SC, bo choć mulasty, to zejście powinien mieć niezłe. I teraz w jakiej budzie go zaaplikować, żeby zejście było w miarę fajne ale i żeby dało się posłuchać muzyki? 75L @33Hz, starczy? Tak mi wyszło z symulacji w Winisd.
    Pozdrawiam!

z fajnych nisko schodzacych glosnikow to stx 30aa ale ten wzmacniacz to sobie nie poradzi
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja również polecam 30AA. Sam mam 32-300-4sc i daję radę lecz ja mam w OZ.

Skomentuj

AA fajny głośnik ale bardzo problematyczny do napędzenia w domu dlatego weź pod uwagę wersje AP...

Skomentuj

AP nie ma duzego zejscia wiec nie spelnia podstawowego wymogu
          a druga sprawa, ze wzmak za maly
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak, ale to właśnie wersja AP - jednocewkowa, ma FS=23Hz A wersja AA 2x4ohm ma FS=33Hz, tak więc to wersja AP powinna mieć lepsze zejście.

Skomentuj

tonacja, ale niestety tak nie jest - parametry nie grają. Tzn w pewnym sensie, bo po parametrach idzie określić jak głośnik będzie się zachowywał w danej obudowie.

od siebie polecę Intertechnik MDS08 - wzmacniacz jakoś go nakarmi, zagra to jakos w tak dużym pokoju, jakos bedzie najlepsza z tych tutaj podanych, a gra dość nisko jak na 8'.

Skomentuj

Czaruję...
              X