Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Creative SBS560 zamiana subuferu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Creative SBS560 zamiana subuferu

Witam. Posiadam głośniki Cretive SBS560 i mam pytanie odnośnie subuferu.
    Czy można by było zamiast tego z kompletu wrzucić do tych głośników subufer np: z Logitech Z-2300, albo z inny dobry ( tu prośba o przykłady ). I do tego może jeszcze jakąś dobrą kartę dźwiękową.

Ten Creative trochę już mi się zużył i jakby nie patrzeć ma trochę mało RMS-u. W głośnikach nie siedzę zbyt długo i dlatego piszę do was o radę.

Napisz przede wszystkim ile chcesz przeznaczyc pieniedzy na modyfikacje.

Skomentuj

Myślę że minimum 600zł na to bym przeznaczył.

Skomentuj

Panie za ta kwotę sub zje te pierdziawki....

Skomentuj

To w takim razie co polecacie? Całkiem wymienić głośniki? Jakieś kolumny? Na prawdę jestem zielony w tym temacie jeszcze i dlatego potrzebuje waszej pomocy

Skomentuj

Wujek00 jak chcesz wydać minimum 600zł by podmienić suba na np. z logiteha to nie lepiej juz sprzedać całe te KD Creativa, a kwote dolozyć do budżetu i (jeśłi DIY Cię nie interesuje) kupić całe KD Logiteha :???: (np. Z-5500)

Skomentuj

DIY też mnie interesuje. Chodzi mi o to żeby jak najlepszy sprzęt zrobić/kupić za te minimum 600zł i do tego jakąś dobrą karte dźwiękową bo tą mam na prawdę pożal się Boże

Skomentuj

Za 600zł zastanowiłbym się czy nie lepiej kupić gotowych logitech`ów używanych lub zrobić nowy zestaw 2.1...

Pierwsze c mi przyszło do głowy:
                http://audio.lutuje.se/?17sw-mb-sub,16
                Sub 17SW+MB plus panel za ok stówkę z allegro. Zostaje ok 300-350zł na stereo. Heco PSM 600 z allegro za 2stówki i do tego za 150zł amplituner z serii vintage..

Jesli ma byc koniecznie 5.1 to wyzsza seria logitechow zostaje...

Skomentuj

Wg mnie szedł bym w dobre jakościowo stereo dobrze zasilone i do tego jak będzie mało dopiero sub... Wiem że za 600zł nic nie wymyśli ale za tą kwotę kup przetworniki na kolumny DIY potem dokupisz wzmacniacz i gitara;p

Skomentuj

Nie musi być 5.1. Tylko żeby było czym przywalić w miarę możliwości pieniężnych. Jak bym miał się w ogóle do tego zabrać żeby zrobić jakieś kolumny? Piszecie,a ja na prawdę jestem zielony i mało co rozumiem .

Skomentuj

W stolarce sobie poradzisz? Lutować umiesz? Liczyć umiesz? To chyba podstawowe zagadnienia jakie na początek wystarczą... No i musisz się zdeklarować czy dwie kolumny czy zestaw 2.1 z subwooferem wolisz... Za 6stówek można zrobić http://stx.pl/fx-200-diy.html z tym że wysokotonówka zamiast AWXa byłaby GDWK-10-200-8-PJ. Zwrotnica na forum jest.

Skomentuj

Lutowanie, stolarka, obliczenia to wszystko ogarniam luzik, tylko chodzi mi o to z czego to poskładać itp. Takie kolumny by mnie interesowały właśnie. Wolałbym bardziej niż głośniki 2.1

Skomentuj

No to wszystko masz na dłoni, możesz opierać się na fx200 jeśli chodzi o litraż, wizualnie jak Ci leży..

Skomentuj

Te wszystkie rzeczy dostane w sklepie elktronicznym/muzycznym w Częstochowie? Czy przez neta trzeba?

Skomentuj

Kupowanie w internecie nie jest chyba problemem dla Ciebie. W sklepie w mieście można trafić na jakiegoś "idiotę", który kompletnie nie zna się na tym czym handluje.
                              Kupując w STX czy w Polinku masz pewność, że rozmawiasz z fachowcami.

Skomentuj

Zamów głośniki i elementy do zwrotki z STXa i gitara chyba że kupisz głośniki u siebie to się nie opłaca... A i pamiętaj że jest forumowa wersja zwrotnicy mniej skomplikowanej która wg opinii jest lepsza i chyba taniej wychodzi... Ogólnie szukaj hasła 3 way stx...

Skomentuj

Czaruję...
                                X