Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

vifa tc14 + vifa tc26??? Czy STX 17SK + 10-250-8AK?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

vifa tc14 + vifa tc26??? Czy STX 17SK + 10-250-8AK?

Witam, mam pytanie, co lepiej zagra? vifa tc14 + vifa tc26??? Czy STX 17SK + 10-250-8AK? Czy może Stx 14scx(14SK) + PJ(lub do SK kopułka AK)?

---------- Post dodany o 13:01 ---------- Poprzedni post o 13:01 ----------

I czy znajdę gdzieś zwrotkę do głośników vifa?

a szukales tej zwrotki...?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Gdn14sk+gdwk awx

Skomentuj

Szukałem zwrotki, lecz nie znalazłem. Nad STX zastanawiałem się ze względu na to, że nie miałem suba. Teraz to się zmieniło. Coraz bardziej ciągnie mnie w stronę Vifek. Możecie mi powiedzieć dlaczego doradzacie STX'a?

Skomentuj

Bo je słuchaliśmy:)

Skomentuj

i latwiej ze zwrotka...
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zwrotkę już mam, Vifa to klasa wyżej od STX'ów. Z tego co wyczytałem w necie. STX słuchalem 2.5D na AWX, 2dAWX. 17scx z PJ. I powiem tak, AWX są super. Ale każdy ma STX. A vifę? Poczekam może się wypowie ktoś kto słyszał Vifki i STX. Chyba nikt mi nie powie, ze STX przewyższa już głośniki Vifa.

Skomentuj

Akurat modele o których piszesz nie robią szału i raczej ich sprzedaż jest większa przez to, że jest na nich napis Vifa. Co do jakości to bym się poważnie zastanowił. dj_zibi wiem, że miał kilka stxow i te Vifki wiec moglby cos w temacie powiedziec.

Zamieszczone przez dymit Zobacz posta
                zwrotkę już mam
                Chyba raczej nie masz pod konkretne zestawienie głośników, a uniwersalną możesz śmiało sobie darować.

Kupiłeś już głośniki czy jeszcze nie ? Określ budżet, bo można użyć inne przetworniki w tej cenie...

Skomentuj

Projekt zwrotnicy znalazłem.
                  Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  a uniwersalną możesz śmiało sobie darować.
                  Ta, tego nie musisz mi mówić Budżet bardzo skromny. max 300zł na głośniki.

---------- Post dodany o 16:07 ---------- Poprzedni post o 16:07 ----------

Projekt zwrotnicy znalazłem.
                  a uniwersalną możesz śmiało sobie darować.
                  Ta, tego nie musisz mi mówić Budżet bardzo skromny. max 300zł na głośniki.

Skomentuj

No to nadal proponuje 14SK + AWX na górę.

Skomentuj

Zamieszczone przez dymit;
                      AWX są super. Ale każdy ma STX.
                      Dziwne masz podejście. STXy są sprawdzone więc nic dziwnego że dużo osób je ma.Chcesz mieć inne głośniki chyba dla szpanu i wytykania " Wy macie STXa, a ja mam VIfę" ? Taka jest moja opinia :(

Skomentuj

No to nadal proponuje 14SK + AWX na górę
                        ja dzisiaj dla zabawy wymienilem kopulki PJ na AWX w zestawie z 14SK
                        (bez zmiany zwrotnicy, tylko zeby ich posluchac) i przezylem niezly szok in+ :)

Skomentuj

Miałem kilka midwooferów vify i o ile seria PL była poprawna jak na najwyższą półkę to tańsze vify były po prostu słabe. "Zmulone" ,powolne brzmienie, choć bez podbarwień nie podoba mi się.

Skomentuj

P. Kisiel sie wpowiada tu http://audio.com.pl/pics/Kursy/AKT_cz2.pdf na temat Vifek. Nie wiem czy STX, czy vifa, pytam, czytam i wnioskuję.
                            Zamieszczone przez bitbober Zobacz posta
                            Cytat Napisał dymit;
                            AWX są super. Ale każdy ma STX.
                            Dziwne masz podejście. STXy są sprawdzone więc nic dziwnego że dużo osób je ma.Chcesz mieć inne głośniki chyba dla szpanu i wytykania " Wy macie STXa, a ja mam VIfę" ? Taka jest moja opinia
                            nie dla szpanu, lecz dla dźwieku.

Skomentuj

Czaruję...