Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil GDN 12/35

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil GDN 12/35

Witam,

Ostatnio dostałem w swoje rączki prawie że nówki kolumny dość stare ale i w niezłym stanie razem z głośnikami gdn 12/35 w troszkę gorszym stanie. Są sprawne tylko bez zawieszenia górnego. Na allegro są tylko zawieszenia do gdn 12/30 teoretycznie to samo lecz jeden sprzedawca powiedział mi że nie będą pasowały. Drugi natomiast powiedział że będą pasowały. Teraz jestem w kropce i pytam was.
    Czy zawieszenie które jest na tej aukcji:
    http://allegro.pl/zawieszenie-pianka...381843838.html
    będzie pasowało do gdn 12/35?
    Jeżeli nie to wiecie gdzie mogę kupić takie zawieszenie?

Oczywiście że te zawieszenie będzie pasować. Ono pasuje do wszystkich głośników Tonsila GDN oraz GDM z początkową cyfrą 12. Pozdro

Skomentuj

Bzdura

benek161 nie chrzań amatorskich głupot i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jak można polecać komuś zawieszenie zamienne tylko dlatego, ze pasuje wymiar! Jeżeli benek161 tak naprawiasz głośniki lub komuś pomagasz to lepiej żebyś więcej takich kitów nie wciskał nikomu dlatego, że Tonsilowski GDM12 ma zupełnie inna podatność górnego zawieszenia niż ten z Mazurków lub Polonezów GDN12/35. Na serwisie wymieniałem jedne i drugie w dzisiątkach sztuk więc wiem o czym mówię.

Skomentuj

zawieszenie od GDN 12 będzie pasowało, zawieszenia od GDM mają mniejszą "faudkę"

Skomentuj

Rzeczywiście, do GDM nie powinno się stosować. Ale spójrz na aukcje z allegro- tam są sprzedawane zawieszenia "uniwersalne" pasujące do tego i tego. Uwierz mi, nie wychwycisz różnicy między dwoma naprawianymi głośnikami na różnych zawieszeniach. I zjedz trochę z tonu bo na wolumenie nikt od ciebie nie będzie chciał kupić...

Skomentuj

Z tego co rozmawiałem z jednym z panów od zawieszeń na allegro zawieszenia gdm nie pasują do gdn ponieważ średnica membrany od gdn jest za mała o 0,6 cm. Oczywiście średnica kosza pasuje.

Skomentuj

Jak słusznie zauważył kolega wyżej GDN 12/35 mają większą sinusoidę niż GDM 12/60. Zapomniałem również dodać, że GDN 12/35 miał podkładkę stabilizująca zintegrowaną z górnym zawieszeniem o grubości 1mm wykonaną z preszpanu. Tonsil pier.. ną się przy projektowaniu kosza zamawiając membrany z chin dlatego trzeba było ratować się redukcją z preszpanu.
              Jeżeli partacze z allegro sprzedają te same zawieszenia do GDN oraz do GDM mając w d..ie rezonans oraz mody to niech lepiej zajma się sprzedażą ziemniaków, tam liczy się "oględny" wymiar.

Skomentuj

Czaruję...
              X