Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dobranie 3-way do zestawu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dobranie 3-way do zestawu

Witam.
    Posiadam dwie kolumny w każdej po dwa GDS 30/30 i GDWT 18-200. Właśnie budują sie subwoofery br pod gdn 38-550-4. Niby fajna konfiguracja sie zaczyna tworzyć, ale te GDSy są jak na mój gust za słabe na mały plener czy większe wesele,wiec pomyślałem o dobudowaniu dwóch 3 drożnych kolumn o przyzwoitym SPL w przedziale cenowym typowym dla STXa. Prosił bym was o pomoc w dobraniu głośników.
    Z góry dziękuje za pomoc.

A nie lepiej zrobić 2-way jak są suby? Np. na gds'ie stx ? albo po dwie sztuki na kolumnę. Moim zdaniem to dużo "lepsiejsze" rozwiązanie niż projekt zwrotnicy na 3way (co wcale nie jest takie łatwe). GDWT już masz więc tylko gds'y dokupić i paczki pewnie sie nadadzą. Jeśli "podeprzesz" je subami to będzie dobre a nawet bardzo dobre rozwiązanie

Skomentuj

tak sie zastanowiłem i planuje w przyszłości dobudować kolejne dwa suby. Faktycznie 3 way nie jest konieczne. Co do podmiany głośników to nie jestem za tym bo chce wykonać nowe kolumny o większym litrażu. Może dwie 12" i wysokotonowiec, albo jedna 15" i wysokotonowiec? Chce osiągnąć jakieś 100db wiec musze to przemyśleć.

Skomentuj

Dobra wybór padł na 2x GDN-30-400-8-SE i d-800.

Skomentuj

Czaruję...
        X