Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-30-500-4-AP + Holton 400

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN-30-500-4-AP + Holton 400

Witam zrobiłem taki zestaw jak w temacie ale mam kilka pytań dotyczących tego.

Wydawało mi się że ten głośnik powinien latać po 5 cm w jedna i druga stronę
    no ale się rozczarowałem bo wychylenia membrany są malutkie kilka milimetrów nie raz nawet nie widać że chodzi;].
    Co do dźwięku to jest taki trochę przytłumiony przygaszony. Przez tunel powietrze lata momentami ciekawie ale nie świszczy. I teraz moje pytanie co powinienem zrobić aby poprawić dźwięk, lubię taki dynamiczny bass z przytupem. Mam jeszcze problem z podłączeniem tego do pioniera dsx-511 za chusteczkę nie chce grać podłączone pod preout woofer. Co do obudowy mam troszkę za małą nisz w opisie stx brakuje jej z 7-8 litrów. Tunel ma średnice 10cm i 14cm długości.

ja testowalem glosnik w 45L z bas reflexem 10x20cm
    i gral bardzo dobrze
    a co do wychylenia membrany to nie lata ona bo ma dobry naped
    jest to wynikiem jego mocy
    co do wyjscia sub musisz poszukac w opcjach sub out i ustawic ON
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Weź sobie wrzuć dane tego głośnika do winisd tam będziesz miał podane jaki bass reflex. Z czego co przeczytałem to nie widziałem żebyś coś napisał o wygłuszeniu. Musisz sobie go wyłuszyć według swojego gustu żeby on Ci odpowiadał. Bo przeż to możesz też nie mieć efektu jak chcesz uzyskać.

Skomentuj

wygłuszenia brak. Z jednej strony czuje że wieje. Mam zamiar jutro objechać do okoła po łączeniach klejem na ciepło przedłużyć nieco tunel i dodać gąbkę zobaczymy po tych zabiegach jak się zachowa. Generalnie dźwięk już jest zadowalający ale wiem że może być lepszy.

Skomentuj

kleiles boki tej skrzyni jak ja skladales?
          Pokaz zdjecia

---------- Post dodany o 20:02 ---------- Poprzedni post o 19:59 ----------

wugluszenie w przypadku br nie jest bardzo wazne, wystarczy troche jakiejs watoliny
          ale nie za duzo bo zniknie bas
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

zdjęcia dam jutro. kleić nie kleiłem obudowa narazie prowizoryczna ze z płyty meblowej potem będzie lepsza

Skomentuj

no to juz masz odpowiedz dlaczego zle gra
              musi byc szczelna i sztywna
              tylko bas reflex ma "oddychac"
              zrob porzadna skrzynie!
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Głośnik nowy ?? Niech się wygrzeje znaczy pograj nim ze dwa dni by się rozruszał.. powinieneś zauważyć polepszenie.

Zamieszczone przez kingofspace Zobacz posta
                Z jednej strony czuje że wieje
                To nie jest wyznacznik pracy bassreflexu :) hihihi ;]

Powiedz jeszcze w jakim pomieszczeniu go używasz... co uzupełnia :) no i porządna skrzynia to fakt

Skomentuj

oki skrzynie poprawie. Głośnik nówka nie śmigana Wygrzewał się około 3 dni w tej obudowie i faktycznie zaobserwowałem polepszenie. Pomieszczenie to hmm aktualnie pokój 25 m2. Ale mam zamiar wykonać nową obudowę bo chce go używać przy nagłaśnianiu małych imprez i przyda się porządna obudowa lakierowana w baranek

---------- Post dodany o 20:18 ---------- Poprzedni post o 20:15 ----------

Czy uważacie że ten głośnik i ten wzmacniacz dał by rade wesprzeć jakieś nagłośnienie? Ewentualnie jak by ktoś zaprojektował mi obudowę taką uniwersalną do domu i estradę;] wiem że to nie da się tak dobrze połączyć. Chętnie zapłacę za pomoc;]

---------- Post dodany o 20:29 ---------- Poprzedni post o 20:18 ----------

wszysty chyba na mecz poszli xd;]

Skomentuj

na imprezki do domu do on moze i sie nadaje ale na estrade to raczej nie
                    sa lepsze glosniki do tego
                    a baranek to sie nazywa: lakier strukturalny

a litraz skrzyni wez ze strony stxa a br policzy ci winISD
                    nalezy sie 25zl hehe
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A co do Pioneera
                      Według instrukcji SUB OUT działa tylko w trybie odsłuchu 3.1 4.1 i 5.1 (czyli jakiś DSP włącz)
                      Ustaw w SETTINGS
                      - Subwoofer na "PLUS",
                      - Crossover doświadczalnie
                      - wzmocnienie kanału na +10dB

Skomentuj

oo widzę odpowiedź się pojawiła w przerwie meczu Gdybym umiał obsłużyć winisd to bym se policzył. A z jakiego materiału wykonać obudowę i jak wykonać mocowanie głośnika?

---------- Post dodany o 21:05 ---------- Poprzedni post o 21:04 ----------

Oki Spróbuje jeszcze zmusić tamten wzmacniacz do grania

Skomentuj

Pioneer jest bardzo dobrym sprzętem. Sam używam podobnego. Jeśli coś to służę pomocą.
                          A kasy nie musisz na razie wysyłać :)
                          Tamtej zaległej też już nie chce, i proszę o odnowienie przyjaźni :)

Skomentuj

Bibi za tamta sytuacje Cie przepraszam zachowałem się jak szczeniak;/ ale nie jest to odpowiedni dział na tego typu wypociny najlepiej gdzie indziej pogadać;] Ty nie masz o co prosić to ja powinienem prosić o przebaczenie Ciebie Pionier jest oki;] to wiem ale nie moge zmusić go do gry odpowiedniej ale zaraz pobawię się tymi ustawieniami jeszcze.

Skomentuj

obudowe zrob z plyty wiorowej lub z mdf-u
                              zaleznie od tego jak bedziesz wykanczal
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Aktualnie mam z płyty meblowej Postanowiłem że zostanie w tej narazie;] tą dopracuje. A jak będę robił zestaw na estrade to zrobię lakier strukturalny rączki i będzie pełen pro Tylko niewiem jaki przetwornik itd ale to w innym temacie;]

Skomentuj

Ja polecam płytę stolarską

Skomentuj

Panowie temat uważam za zakończony zamykam podziękowania rozdane pozdrawiam miłej nocy;]

Skomentuj

Wskazówka
                                      jak bedziesz uszczelnial ta skrzynie co masz
                                      to zalej ja wikolem grubo a nie klejem na cieplo
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                      X