Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2.1 klase wyżej

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
    Praktycznie każdym głośnikiem idzie zejść w sam dół paroma różnymi metodami. Jednak przy lekkiej membranie zabraknie masy w najniższych rejestrach, przy ciężkiej membranie i dużym xmax będzie masa, ale będzie brakować subiektywnego poczucia szybkości, nawet jeśli głośnik będzie miał minimalne opóźnienia. Można skonstruować głośnik pośredni, ale to już będzie kompromis.
    Glupoty piszesz. Nie liczy sie tylko masa ruchoma ale rowniez ( przede wszystkim ) sila napedu. Mozesz miec glosnik ze stosunkowo ciezka membrana, ale jesli naped jest bardzo mocny to ma mowy o zadnych opoznieniach jak napisales. Ale jesli tak kochasz estradowe tluczki, to zbuduj linie transmisyjna polfalowa strojona na 20hz i bedziesz mial tluczka z ultra zejsciem.

Skomentuj

co tu za kłótnie się porobiły ...

temat suba można chwilowo odłożyć na bok bo będzie robiony jako drugi w kolejności zaraz po głośnikach wiec jeszcze zdążę przedyskutować czy MDS08 się nadaje czy też wziąć coś innego.

Jak dotychczas udało mi się skompletować:
      - części na zwrotnice
      - część drobnicy takiej jak wełna owcza, terminale itp...
      - SEAS'y
      -oraz nowy napęd DENON PMA-860 + CD ONKYO DX-6520

Na dniach powinienem odebrać płyty, jednak coś nie mogę doczekać się dostępności AWX'ów na stronie stx więc puki co jestem uziemiony ...
      Napisałem wiadomość do stx'a z zapytaniem kiedy mogą się pojawić owe głośniki jednak jak na razie milczą ...

Może ktoś z was dysponuje informacją kiedy AWX'y mogą się pojawić ?

Skomentuj

Miały być od połowy tego tygodnia
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

raczej watpie
          bylem wczoraj w stx-ie i maja troche robory
          skladaja jakies duze zamowienie dla jakiej firmy, nowego ceramika i awx 8", ktory ma byc juz po weekendzie
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Taką odpowiedź dostałem w mailu
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez nazuel Zobacz posta
              dzieki wielkie dokładnie o cos takiego mi chodziło, na dniach zamawiam wszystko i na bierzaco bede informować o postępach.

jedyne co bym zmienił to br. albo na jeden albo na szczelinowy ale to wszystko wyjdzie w praniu.

jeszcze raz ogromne dzieki
              Możesz zastosować Br z polinku ten 220x68.
              Będzie myślę lepiej wyglądać.

Skomentuj

w koncu odpisali w stx'ia i glosniki mają być w czwartek, zobaczymy co z tego będzie

okazało się jednak iż denon jest uszkodzony ... i muszę wybrać coś innego, czy ktoś wie coś na temat DENON PMA-920 ? czy to dobry wybór czy może jednak jest coś co można polecić do ~600 zł ?

Skomentuj

Kilka fotek z paczkomatu ; )

Skomentuj

Zamieszczone przez nazuel Zobacz posta
                    Kilka fotek z paczkomatu ; )
                    gdzie....?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      gdzie....?
                      hymmm ... nie wczytuje zdjęć ?

u mnie widać normalnie

wrzucone na inny serwer:

Last edited by nazuel; 25.02.2011, 13:53.

Skomentuj

Czaruję...
                      X