Proszę o pomoc forumowych kolegów mających doświadczenie w głośnikach estradowych i w ich doborze do już posiadanych obudów (110 l netto), bez oryginalnych głośników.

Powierzono mi zadanie zorganizowanie nagłośnienia na rodzinne imprezy z tańcami - tylko muzyka, choć możliwość podłączenia mikrofonu nie zaszkodziłaby.
- pomieszczenie około 60 m2
- liczba tańczących uczestników maks. 20-25 osób
- końcówki mocy 2 x Irkowy Uniamp150 + 2 x lm 4780
- źródło komputer + CD
- brak miksera tylko trzy pozycyjny przełącznik źródeł.
- subwoofer z samochodu 2 x MDS08 w zamkniętej - jako opcja
Nie ukrywam, że nie jestem szczęśliwy z powierzonego mi zadania, bo nie lubię imprez gdzie dźwięk jest bardzo głośny, ostry i tekturowo-plastykowo-dudniący.
Budżet na głośniki wstępnie ustalony to ok. 500 zł. Nie musi być głośno, ważne żeby nie kaleczyło uszu kiepskimi tubami.
Mam ponad 3 miesiące na skompletowanie wszystkiego do kupy. >:(
Proszę o w miarę minimalistyczne sugestie, bo nie mam czasu i chęci na robienie pseudoestrady.
Dziękuję za wszelaką pomoc.
---------- Post dodany o 02:04 ---------- Poprzedni post o 01:58 ----------
Zapomniałem napisać, że oryginalne głośniki miały 12".

Powierzono mi zadanie zorganizowanie nagłośnienia na rodzinne imprezy z tańcami - tylko muzyka, choć możliwość podłączenia mikrofonu nie zaszkodziłaby.
- pomieszczenie około 60 m2
- liczba tańczących uczestników maks. 20-25 osób
- końcówki mocy 2 x Irkowy Uniamp150 + 2 x lm 4780
- źródło komputer + CD
- brak miksera tylko trzy pozycyjny przełącznik źródeł.
- subwoofer z samochodu 2 x MDS08 w zamkniętej - jako opcja
Nie ukrywam, że nie jestem szczęśliwy z powierzonego mi zadania, bo nie lubię imprez gdzie dźwięk jest bardzo głośny, ostry i tekturowo-plastykowo-dudniący.
Budżet na głośniki wstępnie ustalony to ok. 500 zł. Nie musi być głośno, ważne żeby nie kaleczyło uszu kiepskimi tubami.
Mam ponad 3 miesiące na skompletowanie wszystkiego do kupy. >:(
Proszę o w miarę minimalistyczne sugestie, bo nie mam czasu i chęci na robienie pseudoestrady.
Dziękuję za wszelaką pomoc.
---------- Post dodany o 02:04 ---------- Poprzedni post o 01:58 ----------
Zapomniałem napisać, że oryginalne głośniki miały 12".
Skomentuj