Witam ! jestem nu nowy wiec prosze o wyrozumiałosć. Kolega organizuje malutką imprezke w małym mieszkanku. Potrzebne by było jakies nagłosnienie. Mam 2 szt lw 800 4 ohm. Czy jak wykonam kolumny na tych głosnikach to wywałają one duze cisnienie w 14m^2 ? Nie zalezy mi na jakosci.... Czy jak bym dał LW bez zwrotki i jakis gwizdek to by było dobrze? Chodzi mi o głosnosc tylko , i zeby za duzo sopranow nie było... Zeby była leprza głosnosć to wymiary bass reflexu jakie powinny byc? Prosze o pomoc :(
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny....
Collapse
X
-
Hm Danielowi chyba nie chodziło o to ze nie usłyszy a o to ze wyzsze czestotliwosci zagłuszą te nizsze. Przeciez zawarty w zwrotce filtr dolnoprzepustowy ma za zadanie wyciszyc wyzsze czestotliwosci które są przetwarzane z wiekrzą efektywnoscią przez głosnik niskotonowy. Jak go nie ma to głosniej słychac wyzsze czestotliwosci ( które dany głosnik przetwarza z wyzszą efektywnoscią ) Jak sie myle to prosze o poprawienie mnie . Lw ma bodajze wysoki spl jak za taką kase... gdzies o tym czytałem chyba nawet na tym forum.
Skomentuj
-
ale po to robisz zrotnice rzeby odciazyc glosnik od tych czestotliwosci na ktorych sie meczy. ponadto pozniej pojawiaja sie przerozne znieksztalcenia i nie wykorzystuje sie jego mozliwosci i mozna dostarczyc do niego mniej mocy a od wyzszych czestotliwosci nie sa glosniki basowe tylko wysoko i srednio tonowe
Skomentuj
Skomentuj