Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc z wyborem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc z wyborem

Koledzy proszę o opinie. Robię kolumny 3d, jako bas jestem zdecydowany na Dayton RS225 jako średni chciałem też Dayton RS125 ale jego ch-tyka w zakresie 1 do 3k jest makabryczne, dlatego jako opcję chciałbym TANG BAND W4-657SC ten wygląda jak ideał ale czy tak jest? Proszę o poradę, który byłby lepszy. Również proszę o poradę co do wasokotonowca, Mam w domu Visatona G 20SC i VIFA D25AG-35-06, kosztują po 180 zl więc powinny być dobre ale każdy gra inaczej i nie mogę się zdecydować, tu pytanie, który jest lepszy jakościowo. Opcją byłby SEAS 27TBFC/G H1212-06 ale raczej ostatecznie bo tamte głośniki mam. Pokój 35 m2.
    Pozdrawiam

Jako średniotonowy rozważył bym jeszcze rs150 , kiedyś myślałem o podobnym zestawie i ku niemu się skłaniałem, z wysokotonówek tych co masz raczej g 20sc ale to dlatego że go nie słyszałem a vifkę tak, niby gra fajnie ale nie jest neutralna, za dużo dodaje od siebie i robi się to z czasem nieprzyjemne.

Skomentuj

Mój typ to tez RS150 + visaton. Vifa d25ag to głośnik który wyjątkowo mi do gustu nie przypadł. Nie gra specjalnie dobrze i wcale się dobrze nie aplikuje. W porównaniu do metalowych seasów to jest on bardzo kiepski bo te i grają fajnie i dobrze się operuje nimi za pomocą zwrotnicy. Tego visatona miałem kiedyś i też słuchałem go w klonach vib130TL i jest to przyjemny głośniczek o dość spokojnym i delikatnym brzmieniu. Będzie pasować.

Skomentuj

Czaruję...
      X