Tak jak w temacie mam 2x GDWK 9/80, GDN 20/40/14 graja one w 2 kolumnach o wymiarach 54x19,5x29 cm.
Wlasnie znalazlem parametry glosnika GDN 20/40/14 :
Impedancja - 8 [Ohm]
Pasmo przenoszenia - 50 - 4 000 [Hz]
Moc maksymalna - 60 [W]
Efektywność - 90 [dB]
Częstotliwość rezonansowa FS - 45 [Hz]
Objętość ekwiwalentna VAS - 0.056 [m^3]
Dobroć mechaniczna QMS - 5.41 [-]
Dobroć elektryczna QES - 0.78 [-]
Dobroć całkowita QTS - 0.68 [-]
I dopiero zorientowalem sie po tych parametrach ze mam w kolumnie zamiast glosnika sredniotonowego glosnik niskotonowy ;] od poczatku cos mi nie pasowalo bo za duzo basu bylo ;]
I teraz zastanawiam sie czy moge zrobic cos z tymi glosnikami zeby jednak gralo to jakos przyzwoicie, czy dokupic jakies sredniotonowe i wymienic je zamiast tych niskotonowych, czy tez moze zbudowac od nowa obudowy i poprostu dokupic srednie zeby graly razem z tymi niskimi hymmmm
Bo z tego co wynika to chyba mam za mala obudowe do tego niskotonowego a z reszta nawet jak by byla dobra to co to za sluchanie kiedy sa same basy i soprany a srednich nie ma!.
Mam tez suba na GDN 20/80/2 i razem z nimi gra a raczej malo co go wlaczam bo te kolumny takim basem wala ze nie potrzeba ;] dlatego takie oto moje pytanie co byscie polecili ?
aha jak co podam jeszcze parametry do tego wysokotonowca GDWK 9/80 :
Impedancja - 8 [Ohm]
Pasmo przenoszenia - 4 000 - 14 000 [Hz]
Moc maksymalna - 160/5 [W]
Efektywność - 100 [dB]
Częstotliwość rezonansowa FS - 1 600 [Hz]
Rekomendowana częstotliwość podziału - 4 500 [Hz]
Wlasnie znalazlem parametry glosnika GDN 20/40/14 :
Impedancja - 8 [Ohm]
Pasmo przenoszenia - 50 - 4 000 [Hz]
Moc maksymalna - 60 [W]
Efektywność - 90 [dB]
Częstotliwość rezonansowa FS - 45 [Hz]
Objętość ekwiwalentna VAS - 0.056 [m^3]
Dobroć mechaniczna QMS - 5.41 [-]
Dobroć elektryczna QES - 0.78 [-]
Dobroć całkowita QTS - 0.68 [-]
I dopiero zorientowalem sie po tych parametrach ze mam w kolumnie zamiast glosnika sredniotonowego glosnik niskotonowy ;] od poczatku cos mi nie pasowalo bo za duzo basu bylo ;]
I teraz zastanawiam sie czy moge zrobic cos z tymi glosnikami zeby jednak gralo to jakos przyzwoicie, czy dokupic jakies sredniotonowe i wymienic je zamiast tych niskotonowych, czy tez moze zbudowac od nowa obudowy i poprostu dokupic srednie zeby graly razem z tymi niskimi hymmmm
Bo z tego co wynika to chyba mam za mala obudowe do tego niskotonowego a z reszta nawet jak by byla dobra to co to za sluchanie kiedy sa same basy i soprany a srednich nie ma!.
Mam tez suba na GDN 20/80/2 i razem z nimi gra a raczej malo co go wlaczam bo te kolumny takim basem wala ze nie potrzeba ;] dlatego takie oto moje pytanie co byscie polecili ?
aha jak co podam jeszcze parametry do tego wysokotonowca GDWK 9/80 :
Impedancja - 8 [Ohm]
Pasmo przenoszenia - 4 000 - 14 000 [Hz]
Moc maksymalna - 160/5 [W]
Efektywność - 100 [dB]
Częstotliwość rezonansowa FS - 1 600 [Hz]
Rekomendowana częstotliwość podziału - 4 500 [Hz]
Skomentuj