Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car audio/!!/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Car audio/!!/

Cześć/!!/
    Już nedługo bedę szcześliwym posiadaczem Golfa 2, ale nie o to chodzi , mianowicie , chce zrobić do niego sprzęt car audio ale w stylu takim , jak można spotkać w profesjonalnym tuningu/!!/ Nie chodzi mi jednak o to zeby wszystko było ładnie wyprofilowane z tworzyw sztucznych , chodzi o to zeby zroboć ładną , pokrzywioną , skrzynie na kilka głośników/!!/
    Dlatego chcę sie dowiedzieć czy istnieją jakieś stronki , na których są gotowe projekty takich skrzyń/??/ Piszcie adresy jeżeli jakieś znacie/!!/

gotowych projektów skrzyń nie ma. dla każdego głośnika należy indywidualnie obliczyć objętość skrzyni, wybrać jej rodzaj (bass reflex lub closed), dostroić rurke br, dobrać wytłumienie itp. z głośnikami przeznaczonymi do aut jest ten problem że producenci prawie wogóle nie podają parametrów dla swoich wyrobów.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=472&start=0
      hehehhe zobacz sobie to jest wlasnie sciagniente z caraudio
      jeszcze widzialem na e-bay'u ze sprzedaja takie kasety video na ktorych jest pokazane krok po kroku jak o zrobic :) ale kosztuje chyba z 25$ o ile sie nie myle
      mam w gazecie niemieckiej ale nie mam scanera :(
      fakt faktem ze to sie nie oplaca taka zabudowa szkoda czasu kasy i pieniedzy a jak znam zycie to golf 2 nie bedzie idealny wiec szkoda wsadzac w zabudowe jak mozna za te materialy wykozystane do zabudowy przeznaczyc na lepsze glosniki wzmacniacze itp
      z drugiej strony wyglada to dosc ciekawie i napewno cieszy oko ale moze byc tak ze nie tylko twoje :)
      poz:T

Skomentuj

Jak chcesz to pogadamy na gg, obmyślimy projekt i tak dalej

Skomentuj

Na początek: CD, wzmacniacz 4kanałowy(albo 3), kompo 16,5cm i tweetery(w panelach), subwoofer, dobre okablowanie.

Skomentuj

Dzięki

Dzieki za rady , ale jednak wpasuje głośniki w dżwi i tylną półke/!!/ Jeszcze przyjdzie czas na ambitniejszy projekt/!!/
            Pozddrawiam/!!/

Skomentuj

Re: Dzięki

Zamieszczone przez W_L_A_D19
              Dzieki za rady , ale jednak wpasuje głośniki w dżwi i tylną półke/!!/ Jeszcze przyjdzie czas na ambitniejszy projekt/!!/
              Pozddrawiam/!!/
              dokladnie szkoda czasu i pieniedzy w kraju zlodziei i kombinatorow

Skomentuj

Wrzuć dober radio i głośniki,jakiegoś suba średniej klasy i OK.

Skomentuj

W_L_A_D19, odpuśc sobie głośniki w tylnej półce,powaga!
                  Skoncentruj się na przodzie,postaraj sie o dobre przetworniki w drzwi plus kopółki na słupki bądź w osłone lusterek.Jeśli spełnisz te warunki to do pełni szczęścia należy solidnie wytłumic drzwi np.matą bitumiczną dostępną na allegro.Do całości dołącz suba ale broń Boże tube!Co do jednostki sterującej to unikaj Pioniera,JVC,Panasonica,Kenwooda.Ja sugeruję w kolejności:Becker,Blaupunkt,Alpine,Clarion.No i do suba należy postarać się o jakis wzmak np.Audison,Mac Audio a najlepiej jakis moblok.Powyższe uwagi tycza się uzyskanie jak najlepszego brzmienia,jeśli chodzi o co inne to niestety nie pomogę.
                  PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                  X