Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MIVOC SW 1000 A-II- uszkodzony głośnik, naprawa czy inny głośnik?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

BioCannabis Ciekawe gdzie tak napisali że 120W pod głosnik z estradowym zawieszeniem....
    Cyka W takim razie niech odda ci 50% kasy za subwoofer i oddaj głosnik na regeneracje nie bedziesz musiał nic przycinać ani nic z nim kombinować w ogóle nie rozumie jak ktoś może polecać stx 22cm ciekawe gdzie autor go sobie wsadzi...

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
      BioCannabis Ciekawe gdzie tak napisali że 120W pod głosnik z estradowym zawieszeniem....
      http://www.ilmag.de/html/body_showsub.html - tutaj.

Swoją droga fajny projekcik. BSW 184 II nie zejdzie za nisko, ale dzięki 9db podbicia przy 33hz w AM120 gra fajnie i nisko. Może sejsmiczne zejście to nie jest, ale projekt fajny Szkoda tylko, ze gdyby ktoś samemu coś takiego zamieścił w konstrukcjach, każdy by go zjechał, a najczęściej pisanym postem by było "na 120w nie ma prawa grać! będzie kupa!"

Właśnie jeśli chodzi o Mivoc (bo to w sumie nie jest projekt od Mivoc), tutaj masz napisane:
      http://www.mivoc.com/mivoc/details-v...tikel=AM%20120
      Zamieszczone przez Mivoc.com
      Das Aktivmodul ist optimal für alle 30cm, 38cm und 46cm Woofer (z.B. AWX 184) geeignet.
      Last edited by BioCannabis; 16.06.2011, 22:22.

Skomentuj

BioCannabis Ciekawe moim zdaniem polecaja ten panel bo to ich wyrób i to prawie najdorszy panel z ich asortymentu.
        Projekt całkiem fajny ale skrzynia wyjdzie wielka jak buda dla psa i w dodatku przetwornik jest już praktycznie nie do zdobycia jeszcze w wersi 18cal.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
          moim zdaniem polecaja ten panel bo to ich wyrób i to prawie najdorszy panel z ich asortymentu.
          No ale przecież to nie zagra, braknie mocy do kontroli 18 calowej membrany, przecież 120w to za mało do 10 calowca... 120w do 500w głośnika, jest równie proporcjonalne jak 48w do 200w głośnika... Bas będzie bardzo słabo kontrolowany... Lepiej już dać pod ten wzmacniacz coś słabszego, np. GDN 30/100.

A może jednak zagra? Może nie tak jak pod 500w, ale i tak bedzie przyzwoity bas. No chyba, że serie BSW stworzyli jacyś idioci, którym przypadkiem cos się udalo

Skomentuj

Marios221 jeżeli nie rozumiesz jak można polecać ,czy jak założyć głośnik 22cm do tego suba to tylko dlatego ,że Twoja wiedza jest tylko teoretyczna, a z praktyką wiele do czynienie nie miałeś,tak wnioskuje po przeczytaniu
            twoich postów.Gdybym znał głośnik 25cm który dobrze zagra w w/w obudowie i z w/w wzmacniaczem to bym taki podał.Nikt inny takiego też nie zaproponował, a ja to napisałem zanim autor tematu napisał ,że chce jak najtaniej
            bo mu nie zależy.Myślę ,że gdyba Cyka umiał zregenerować głośnik to by nie zakładał tego tematu.
            Nie słyszałem jak gra ten Mivoc,czy jest wart regeneracji,nie wiem czy da się dobrać od czegoś gotową cewkę czy też trzeba będzie rzeźbić,może nawet będzie lepiej grał niż orginał ,ale Cyka tego nie będzie wiedział bo orginału nie słyszał.
            Kolego Cyka mógłbyś dla potomnych napisać jakie koszty tej regeneracji i jakie wrażenia odsłuchowe oraz trwałość ,oczywiście po jakimś czasie użytkowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
              No chyba, że serie BSW stworzyli jacyś idioci, którym przypadkiem cos się udalo
              Tak własnie było może nie idioci ale napewno nie chcieli storzyć tak dobrego przetwornika a widać udało sie

Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz posta
              Nie wiem czy da się dobrać od czegoś gotową cewkę czy też trzeba będzie rzeźbić
              To taki zart prawda? Cewka to nie rzeźba żeby ja rzeźbić...
              Cewke można zamówić na wzór ten która tam siedzi.

Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz posta
              jeżeli nie rozumiesz jak można polecać ,czy jak założyć głośnik 22cm do tego suba to tylko dlatego ,że Twoja wiedza jest tylko teoretyczna, a z praktyką wiele do czynienie nie miał
              Hmm zakładanie 22cm głosnika do 25cm otworu bardzo ciekawe może wytłumaczysz wszystkim jak to zrobisz bo ja nie widze innej opcji niż nowy front poza tym ten głosnik niezagra zbyt ciekawie w 29L BR.
              A to z czym mialem do czynienia i czego słuchałem i ile wiem to tylko i wyłacznie moja sprawa,A jeśli uważasz że moje porady sa szkodliwe to udaj sie do własciwej osoby z twoim problemem

Skomentuj

Czaruję...
              X