weź tą 100x145 skoro kolega Paweł, który wie co pisze tak Ci radzi, pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zestaw do oceny
Collapse
X
-
http://allegro.pl/tuba-rura-tunel-ba...735502941.html - tutaj masz dużo tańszy tunel, lepiej wyprofilowany, ogólnie lepszy niż ten z polinka a tańszy przy okazji dłuższy - więc masz z czego skracać
Skomentuj
-
Tyle że nie wiem czy przesyłka jest nadal taka droga - bo normalnie zawsze narzekałem na drogą wysyłkę w polinku. A na aukcji jest w normalnych cenach.
Pawle, ten tunel jest profilowany, ma grubsze ścianki, i jest wykonany z grubszego plastiku niż ten z polinku. Jak masz zamawiać same tunele, to nie warto przeplacac w polinku za wysylke IMO
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaTyle że nie wiem czy przesyłka jest nadal taka droga - bo normalnie zawsze narzekałem na drogą wysyłkę w polinku.
Skomentuj
-
Jeżeli jest tak jak Pawle mówisz, że wyślą PP to się opłaca wziąć - bo i tak ma być w tym wypadku krótszy tunel i tak :)
To czego nie wiesz? :) Trzeba wymienić wysokotonowy tubowy na jakąś kopółkę - najlepiej stxa albo tonsila, zrobić porządnie zwrotnice, zestroić dobrze skrzynie i będzie, bo szkoda marnować ładnie wykończonych skrzyń.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaTo czego nie wiesz?
Konkretny model przetestowanej kopółki do +- 100 za parę, który zagra jepiej niż moja tuba.
Jak kupię kopółkę to będę potrzebował pomocy przy zaprojektowaniu zwrotnicy (polutować płytkę dam rade)
Z BR też już sobie poradzę.
Skomentuj
-
Powracam do tematu:
Zmieniłem BR jak radziliście poprawa basu bardzo słyszalna i odczuwalna (szczególnie w bebechach) dużo na plus.
Natomiast wymieniłem tuby na kopułki Visaton SC10n i tu stała się jakaś masakra mianowicie wysokie tony gdzieś znikły ( szukałem wszędzie i nie mogę znaleźć może ktoś pomoże)
Czytałem sporo dobrych opinii na temat tej kopułki a tu taka niespodzianka, najgorsze że już powiększyłem otwory więc tuby nie mogą wrócić, może powinienem dać jakiś tłumik na średniaka ( jak go trochę ściszę to może wysokie będą wyraźniejsze ) albo poprostu ten głośnik się nie nadaje do tego zestawu to proszę o jakąś propozycje.
aha niedawno też wyczytałem że tej mój ARX jest szerokopasmowy a nie średniotonowy, czy można go stosować jako średniotonówkę czy też należy wymienić?
Skomentuj
-
Jak dobrze pamiętam, to Twój GDWT 9/80 SPL=100dB, a Visaton SPL=90dB, więc nie dziwię się, że:
Zamieszczone przez kamar Zobacz postawysokie tony gdzieś znikły
Skomentuj
Skomentuj