Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw do oceny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

weź tą 100x145 skoro kolega Paweł, który wie co pisze tak Ci radzi, pozdrawiam.

Skomentuj

spokojnie ten krotszy wystarczy - i tak bedziesz musial skrocic
      lub z alpharda np hd-12
      tylko ze bez przedluzenia masz strojenie 44-45Hz
      bedziesz mial frezarke zeby przedluzyc?

Skomentuj

niestety nie mam dostępu do frezarki, dlatego też otwory pod głośniki mam niepodfrezowane.

Skomentuj

no to zostaje albo polinkowy i skracasz lub alphard + PCVka do wydluzenia

Skomentuj

http://allegro.pl/tuba-rura-tunel-ba...735502941.html - tutaj masz dużo tańszy tunel, lepiej wyprofilowany, ogólnie lepszy niż ten z polinka a tańszy przy okazji dłuższy - więc masz z czego skracać

Skomentuj

przeciez to jest to samo tylko ze profilowany...

Skomentuj

chyba przeoczyłem tą aukcje, dzisiaj jeszcze sprawdze sklepie caraudio może będzie jak nie to zamówie
                PS: nie jest tańszy od polinka

Skomentuj

Tyle że nie wiem czy przesyłka jest nadal taka droga - bo normalnie zawsze narzekałem na drogą wysyłkę w polinku. A na aukcji jest w normalnych cenach.

Pawle, ten tunel jest profilowany, ma grubsze ścianki, i jest wykonany z grubszego plastiku niż ten z polinku. Jak masz zamawiać same tunele, to nie warto przeplacac w polinku za wysylke IMO

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                    Tyle że nie wiem czy przesyłka jest nadal taka droga - bo normalnie zawsze narzekałem na drogą wysyłkę w polinku.
                    polink to najlepiej traktujaca klienta firma jaka znam. wystarczy poprosic a wysla poczta

Skomentuj

najlepiej jak kupię jeden z allegro drugi z polinka hahaha

Panowie nie sprzeczać się tylko pomagać mi poprawić pierwsze "dzieło"

Skomentuj

Jeżeli jest tak jak Pawle mówisz, że wyślą PP to się opłaca wziąć - bo i tak ma być w tym wypadku krótszy tunel i tak :)

To czego nie wiesz? :) Trzeba wymienić wysokotonowy tubowy na jakąś kopółkę - najlepiej stxa albo tonsila, zrobić porządnie zwrotnice, zestroić dobrze skrzynie i będzie, bo szkoda marnować ładnie wykończonych skrzyń.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                          To czego nie wiesz?

Konkretny model przetestowanej kopółki do +- 100 za parę, który zagra jepiej niż moja tuba.

Jak kupię kopółkę to będę potrzebował pomocy przy zaprojektowaniu zwrotnicy (polutować płytkę dam rade)

Z BR też już sobie poradzę.

Skomentuj

Powracam do tematu:

Zmieniłem BR jak radziliście poprawa basu bardzo słyszalna i odczuwalna (szczególnie w bebechach) dużo na plus.

Natomiast wymieniłem tuby na kopułki Visaton SC10n i tu stała się jakaś masakra mianowicie wysokie tony gdzieś znikły ( szukałem wszędzie i nie mogę znaleźć może ktoś pomoże)
                            Czytałem sporo dobrych opinii na temat tej kopułki a tu taka niespodzianka, najgorsze że już powiększyłem otwory więc tuby nie mogą wrócić, może powinienem dać jakiś tłumik na średniaka ( jak go trochę ściszę to może wysokie będą wyraźniejsze ) albo poprostu ten głośnik się nie nadaje do tego zestawu to proszę o jakąś propozycje.

aha niedawno też wyczytałem że tej mój ARX jest szerokopasmowy a nie średniotonowy, czy można go stosować jako średniotonówkę czy też należy wymienić?

Skomentuj

Jak dobrze pamiętam, to Twój GDWT 9/80 SPL=100dB, a Visaton SPL=90dB, więc nie dziwię się, że:
                              Zamieszczone przez kamar Zobacz posta
                              wysokie tony gdzieś znikły

Skomentuj

Czaruję...
                              X