Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Takie cos wyszlo ( 2x w130S + 10/80/T )

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Takie cos wyszlo ( 2x w130S + 10/80/T )

Witam wszystkich.

Po niedawnej lekturze posta w ktorym ktos nie wytrzymal i zlozyl jeszcze nie wykonczony
    zestaw postanowilem zrobic tez cos podobnego.
    Dwa glosniki Visaton W130S I Tonsil 10/80/T zapakowane w 24 Litry.
    Zwrotnica jak narazie jakas testowa-firmowa ( bodajrze STX z podzialem na 3500 )
    Z wstepnych pomiarow widac ze nie ten tunel b-r, trza bedzie wykombinowac inny
    i dostalo sie w poblize wlotu troche materialu tlumiacego (jest tylko wlozony bo bede jeszcze szlifowal i nie chcialem go kleic )

O dziwo odsluchy wypadly bardzo pozytywnie ale pomiar skarcil mnie bezwzglednie.....

Myslicie ze bedzie cos z tego - oczywiscie jak wykoncze i poprawie bledy ??

Pozdrawiam wszystkich
    Burgund
    Załączone pliki

hmmm.
    Coś ten wykres nie taki . wyszedł dziwny . Moze warto wykonac pomiary jeszcze raz bo wyglada nietypowo.

Skomentuj

do Chomik
      Mam bardzo maly pokoj i mocno kombinowalem z czasem bramki, zeby wogole jakis pomiar wykonac wiec napewno nie jest najlepszy...
      A moglbys podpowiedziec co konkretnie jest nie tak ??

P.S Oczywiscie ten wykres to splice Nearfield + OnAxis....

Skomentuj

Hmm, nie wytrzymalem i sluchalem a nie "nie wytrzymalem i zlozylem" :P
        A teraz juz ladnie zaszpachlowane kolumienki sie susza :>

Skomentuj

mystical,

Chdzilo mnie o to, że do niewykończonego pudla zapakowales glosniki i
          zrobiles "próbny odsłuch" ..... czyli zlozyles ( glosniki wlozyles do pudelka )
          Ale mniejsza o wiekszosc...

Skomentuj

Ano.. chodzily mi po glowie eksperymenty z b-r, bo po konsultacji z EZ0 mialem watpliwosci co do closed, ale to co uslyszalem je rozwialo. I teraz jestem na ukonczeniu. Zreszta testy w wykonczonej juz budzie chyba nie maja sensu? Jak pozniej dokonac jakichs poprawek? oczywiscie zawsze mozna opierac sie na teorii, obliczeniach i wykresach... ale jakos nie moglem sie powstrzymac :>
            Powodzenia :)

Skomentuj

I tak w skrzynkach nie wiele poprawisz czy sa wykonczone czy nie ...
              Mozna eksperymentowac z wytlumieniem, zwrotka itp...
              A z pudelkiem ? Jedyny "tuning obudowy" jaki mi przychodzi do łba to wyp.. i zrobic nowa.. ;-))

P.S Widze ze stopki że szukasz centrala. Polecam te Visatony. U mnie bedą chodzily właśnie jako centralny. Maja bardzo czysta i szczegolowa srednice wiec na centrala w sam raz. Mozesz ew. sprobowac z 10- kami z tej serii zeby zmniejszyc obudowe. Nie mialem 10-tek w reku ale sadze ze beda zblizone brzmieniem..
              P.S 2 Moze bede robil znajomemu centralny wlasnie na 10 - napewno sie pochwale co wyszlo..

Pozdr.

Skomentuj

po 1 coś kijowe te wykresy. coś źle robisz pomiary
                po 2 leprze efekty osiągam na STX'ach i tonsilach więc chyba coś nie tak :P

Skomentuj

Czaruję...
                X