Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

który luxman będzie lepszy od NAD 3130 ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

który luxman będzie lepszy od NAD 3130 ???

Witam szanownych forumowiczów. Jestem tu zupełnie nowy choć niezupełnie nowy w temacie audio. Zastanawiam się nad zmianą wzmaka. Czytałem dość sporo na temat Luxmana. Zależy mi na ciepłym dźwięku jaki podobno oferuje firma luxman. Zaznaczam, ze nie mam góry pieniędzy i raczej rozglądam się za sprzętem typu vintage. Pozycje jakie wpadły mi w oko to l-113, lv-210, lv-230. Jak sądzicie? Zagra to lepiej od mojego obecnego Nada 3130? Dodam, ze transport również Nad model 5425. Kolumny DIY z mega prostą zwrotką, a w zasadzie bez niej ponieważ siedzi tylko kondenstator 3,3u na wysokim. Kolumny na przetwornikach Dynaudio 22w75 )nisko-średni) i morel dt-25 (chyba). O dziwo gra to nadzwyczaj dobrze. Trochę się zagalopowałem. Czyli pytanie jak w temacie. Zapomniałbym o najważniejszym, mój budżeto ok 400 pln.Proszę o jakieś propozycje.

---------- Post dodany o 00:05 ---------- Poprzedni post o 23:24 ----------

Sorry za pomyłkę, wysokotonowy to Morel cat298 :)
    Last edited by SilverCrain; 25.08.2011, 22:30.

Ja bym zainwestował w jakiś wzmak z forum, Zibi, Uniamp.. :-) Na Zibim więcej mocy chyba uzyskasz Tylko musiałbyś uporać się z kwestią obudowy.

Skomentuj

Problem polega na tym, że niestety moje wiadomości w temacie elektroniki są bardzo ogólne i szczątkowe, że o doświadczeniu nie wspomnę. Jedyne co potrafię w miarę dobrze to lutowanie :P

---------- Post dodany o 14:16 ---------- Poprzedni post o 12:41 ----------

W sumie ten uniamp wwydaje się być całkiem ciekawą pozycją. Pytanie moje brzmi: czy mogę kupić od kogoś z forum gotowego czy tylko w częściach?

Skomentuj

Na pewno ktoś Ci sprzeda, choć ja bardziej bym obstawał przy wzmaku Zbiga bo więcej basu podobno ma i większe moce można uzyskać:-)

Skomentuj

Przewertowałem ogłoszenia i niestety nie znalazłem nic dla siebie. Jak widać zmuszony jestem do skierowania się ku punktowi wyjścia. Tak więc ponawiam pytanko w kwestii luxmana. Zdecydowałęm się na niego ponieważ po pierwsze jest integrą, a po drugie ma podobno barwę brzmienia zbliżoną do lampy (a taką właśnie lubię).

Skomentuj

Napisz własne ogłoszenie "kupię". Powinieneś dość szybko dostać propozycje.

Skomentuj

Moim skromnym zdaniem sens wymiany tego nad-a na luxmana w podobnym wieku jest wątpliwy. Znacznie więcej zyskasz jak zrobisz coś z tą zwrotnicą.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                Moim skromnym zdaniem sens wymiany tego nad-a na luxmana w podobnym wieku jest wątpliwy. Znacznie więcej zyskasz jak zrobisz coś z tą zwrotnicą.
                Z pewnością masz rację. Zwrotnica na 100% polepszy jakość. Cała żecz w tym, ze trochę mi się znudził i chciałbym poznać coś nowego. W sumie zdecydowałem się na symka, myślę, że zagra lepiej niż ta integra Nad'a chociaż pewności nie mam.

Co do zwrotki to niestety nie mam fizycznej możliwości na chwilę obecną zrobienia pomiarów ponieważ jakiś czas temu miałem pożar i większość sprzętu w tym JIG i przedwzmaczniacz oraz mikrofon pomiarowy poszły z dymem. Zastanawiam się czy na podstawie pomiarów producenta, a takowe posiadam dałoby się wymyślić coś ciekawego z tą zwrotka ???

Skomentuj

Czaruję...
                X