Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2x STX GDN-17-200-8-SW 24 L@35Hz czy 10L@40Hz ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    To właśnie ja słucham głośnika a nie symulacji win isda.
    No jak słuchałeś go ze strojeniem 40hz to sie nie dziwie, że poniżej 40hz kupa była, i uważasz, że sobie nie poradzi

Gdyby można było brać serio wszystko co ten program pokazuje to najtańsze głośniki można wstawić w taką zasymulowaną obudowę, że otrzymamy liniowo wszystko to czego oczekujemy.
    Taaa? Wrzuć sobie jakiegoś bardzo taniego STX'a do WinIsd, i spróbuj wycisnąć w obudowie mniejszej niż pralka coś więcej niż słabe zejście i podbicie w okolicach 50hz. No chyba, że masz na myśli tanie chińczyki, ale kiedy parametry nie są wiarygodne, wtedy i symulacja traci wiarygodność.

W przypadku STX SW symulacja jest jak najbardziej realna, bo osiąga te niskie zejscia z racji dużego Xmax, ale z niską efektywnoscią z racji małego SD.

Ja podchodzę do tych symulacji jednak z dystansem. Oczywiście są przydatne syulacje często, ale nie do końca zawsze sprawdza się to w praktyce
    No zawsze jakiśtam dystans trzeba mieć. Mimo wszystko jak WinIsd mi pokazuje liniowośc od określonej częstotliwości, zawsze sie to sprawdza. Nie sądze żeby w przypadku tego STX SW było inaczej.
    Last edited by BioCannabis; 04.09.2011, 11:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
      No jak słuchałeś go ze strojeniem 40hz to sie nie dziwie, że poniżej 40hz kupa była, i uważasz, że sobie nie poradzi
      Ale jesteś upierdliwy... Skoro napisałem, że ta aplikacja najbardziej mi pasuje, tzn że przetestowałem kilka możliwości a nie jak sądzisz zamknąłem się w jednym rozwiązaniu i jest super.
      EOT.

Skomentuj

Czaruję...
      X