Szkoda tego głośnika do br :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer do domu ( ok 1500zł ) / Jaki przetwornik ?
Collapse
X
-
Kopsne, ale na to trzeba więcej czasu, samo rozrysowanie to parę godzin roboty w najlepszym wypadku :)
---------- Post dodany o 16:37 ---------- Poprzedni post o 15:05 ----------
Coś już mam, netto 530 litrów, charka 1w/1m:
Rezonanse na w górze pasma są przesadzone, w praktyce będą mniejsze a to co zostanie stłumisz lowpassem, ew. dodasz troszkę wytłumienia w tunelu. Średnia skuteczność 91db pasmo f3 16hz.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez minimum Zobacz postaNIe zbyt niska ta skuteczność ? Bo jakoś tak troszke mnie martwi
Skomentuj
-
Zamieszczone przez minimum Zobacz postaNIe zbyt niska ta skuteczność ? Bo jakoś tak troszke mnie martwi
Skomentuj
-
No ok ok. Co do obudowy to też wydaje mi się troszkę duża :) no ale zobaczymy :)
---------- Post dodany o 21:46 ---------- Poprzedni post o 21:45 ----------
Shiver, powiedz mi gdyby zejście nie było tak niskie, w sensie oscylowało nieco wyżej to skuteczność byłaby wyższa ?
---------- Post dodany o 21:54 ---------- Poprzedni post o 21:47 ----------
Prawie zapomniałem. Co z napędem ? czym mam to zasilić ? Bo w sumie na początku coś o tym rozmawialiśmy ale później przeszliśmy w temat samego głośnika i obudowy. Preferowałbym raczej suba aktywnego.
Skomentuj
-
Co do końcówki mocy to mam już jedną i nie chciałbym pakować się w drugą bo jednak przy cichszym słuchaniu muzyki denerwuje mnie te chłodzenie, jest dosyć głośne. Tej niestety nie mogę przeznaczyć na subwoofer bo zasila Zeusy a miałem już wiele wzmacniaczy i żaden z nich nie radził sobie z napędzeniem Tonsili dlatego też kupiłem T.Ampa z którego jestem naprawde zadowolony.
Co do holtonów to kto wykonałby mi taki pełny wzmacniacz? Chodzi z panelem i zabezpieczeniami, jaki byłby tego koszt.
Skomentuj
-
No puki co musze wyrwać ten głośnik od partsexpress lub innego przedstawiciela za rozsądną cene ;p chociaż patrząc na ceny w polsce które sięgaja 1100-1400zł to 520zł to nie wiele w partexpress, z tym że wysyłka jest cholernie droga i coś tutaj jest nie tak skoro wyniosłaby okolo 750zł czyli wiecej niż za głośnik :// No ale jestem w trakcie rozmów z ich przedstawicielem i wydaje się że idzie wszystko w dobrym kierunku bo miał dla mnie sprawdzić pewne kwestie co do wysyłki.
---------- Post dodany o 01:43 ---------- Poprzedni post o 23:35 ----------
http://www.hometheatershack.com/foru...8-build-9.html
http://www.hometheatershack.com/foru...x-horn-11.html
Znalazłem tutaj 2 projekty jakichś TH, zobacz Shiver może do czegoś się nadadzą, Ten 1 bardziej mi się podoba jeśli chodzi o gabaryty i wygląd lecz w dalszym ciągu nie wiem co mam myśleć o tak wielkim klocku :/
---------- Post dodany o 01:46 ---------- Poprzedni post o 01:43 ----------
W prawdzie mówiąc na samym początku miałem w planach coś takiego :
http://www.hometheatershack.com/foru...m-x-build.html
Przetwornik również bardzo ciekawy tutaj jest zastosowany. Ale z ciekawości trzeba zbudować tego TH
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaale przecież glośnik oryginalnie ma 87 z wata, a z horna masz okł. 4db więcej.
Zamieszczone przez minimum Zobacz postaShiver, powiedz mi gdyby zejście nie było tak niskie, w sensie oscylowało nieco wyżej to skuteczność byłaby wyższa ?
Co do projektu na Malstromie, wygląda ok, proporcje i rozmiary są adekwatne-pewnie gada to :) Ale nie widzę schematu technicznego z wymiarami więc ani nie da rady go sklonować, ani też sprawdzić czy podejdzie Dayton (ew. po korektach). Btw. sam gar bardzo zacny, szkoda że nie można go dostać w Polsce po w tej cenie co w stanach (albo jeszcze lepiej wersji 21 cali)
Zamieszczone przez minimum Zobacz postaAle z ciekawości trzeba zbudować tego TH
Skomentuj
-
Zamieszczone przez minimum Zobacz postaCo do tego przetwornika Malstrom to jest on do kupienia w 18 calowej wersji lub 21 jak piszesz wyżej.
Zamieszczone przez minimum Zobacz postaA co uzyskamy z TH gdyby zmniejszyć gabaryty tej obudowy ?
Skomentuj
-
Pisałem z przedstawicielem partsexpres, jest do kupienia u nich za 280$ 18'' i 21'' ale ten nie wiem ile bo nie był pewny i mi nie napisał ale coś w granicach 350-400$.
Ale wiadomo ich przesyłka wprost poraża... i teraz nie mam pomysłu jakby to wszystko załatwić.
---------- Post dodany o 19:19 ---------- Poprzedni post o 18:56 ----------
Puki co czekam na twoje wstępne zarysy co do projektów :)
Miałbym tez do Ciebie kilka pytań na temat których chętnie pokonwersowałbym na jakimś komunikatorze, jeżeli takowy posiadasz to byłoby fajnie :)
Skomentuj
Skomentuj