Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny na szerokopasmówkach - konstrukcja obudowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja słucham trochę rocku na TLkach (póki jeszcze je mam) i naprawdę stopa perkusji jest zupełnie inna z TL niż z br. W br ten gdn nie miał tak dobrych warunków pracy.

Skomentuj

Ok, a co sądzicie o takim zestawie: http://www.zaphaudio.com/SR71.html?

Skomentuj

robilem ten zestaw ale na alu wysokotonowym
        wart zabawy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pentryt Zobacz posta
          To nie jest recepta. Mam "duże kolumny trójdrożne" (alton 110). Co z tego, że jest bas kiedy całość jest nijaka...
          Jest w tych kolumnach w ogóle bas? To i tak jest już dobrze

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          oczywiscie fanatycy unitry i tonsila zaraz mnie zjedza
          Niektorzy uważają Tonsil za jakiś Hi-End Jakość wykonania jest nawet ok, niestety konstrukcje bardzo przestarzałe. Hi-End? Obok Scan Speaka, czy Ushera to nie stało, i technologiczne porównanie jest jak porównanie dużego Fiata z PRLU do luksusowego BMW 750i, czy Audi A8 :lol:

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
          Ostatnio miałem okazję potestować trochę tangband 657SB w TL, jak za te pieniądze jakie kosztuje miło mnie zaskoczył, ale jeżeli chcesz słuchać muzyki bez barwy to ta szerokopasmówka nie specjalnie się sprawdzi. Potrzebne jest podbicie basu i wysokich tonów.
          Pchanie tego głośnika do TL to moim zdaniem bezsens. Już lepiej dołożyć pare zlotych na głośniki niskotonowe, zamiast wyciskać namiastkę wysokiego basu z mikroskopijnego przetwornika.

Jeśli chodzi o wysokie tony - Ten głośnik nie gra powyżej 15Khz, więc bez wysokotonówki nie będzie pełnopasmowy. Jednak są modele, które w tej średnicy przenoszą bardzo ładnie do 20Khz, więc sobie radzą bez wysokotonowca, jednak kosztują dużo więcej, ale i tak sie opłaca.

Skomentuj

Czaruję...
          X