Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Denon pma 260 czy 737?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Denon pma 260 czy 737?

Jak w temacie, który z tych wzmacniaczy jest lepszy jeśli chodzi o jakość dźwięku?

Byłem użytkownikiem denona pma-250. Ta 260 raczej za bardzo się nie różni od modelu 250. Najbardziej chyba nowym designem choć pokrętła i włącznik został z niższego modelu :). Co do 250 to niestety na jej niekorzyść świadczy znikoma ilość dołu. Nawet po odkręceniu gałki bass na godzinę 15 było dość płasko. Średnica i góra znośna.

Skomentuj

Dziękuję za wypowiedź SilverCrain :) Wzmak ma grać pod grundig box 650 u mojej dziewczyny, która słucha głównie tego co w radiu więc bass nie jest akurat w tym wypadku najważniejszy (filmy ogląda u mnie ). Chciałbym jej kupić coś taniego a w miarę dobrej jakości i z tego co widziałem to tego typu denonki idzie już za 200 zł kupić. Problem jak zwykle polega na tym, że nie słyszałem żadnego z nich i nie wiem na jaki się zdecydować... xD byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś napisał coś o 737 albo 525R :)

Skomentuj

SilverCrain mylisz się, miałem pma-260, charakteryzuje się jasnym brzmieniem co dla niektórych kolumn może być minusem, a dla innych plusem. Porównywałem go w tym samym czasie z h/k pm-655vxi i denon grał znacznie czystszym i wyraźniejszym dźwiękiem. Może nie miał takiego zejścia jak h/k, ale grał z wykopem na basie. Seria denona x60 to udane wzmacniacze. pma-260 za tak niska cenę jest dobrym wzmacniaczem.

Skomentuj

Czaruję...
        X