Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Porady i pomoc w budowie Subwooera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Porady i pomoc w budowie Subwooera

Witam. Przyglądam się waszym poczynaniom w tworzeniu tych pięknych kolumienek i nie tylko. Obecnie mam subwoofer na przetworniku STX 22/120/8 i panelu z allegro... podobno ma około 80W przy 8Ohm... Więc to właśnie to co posiadam...
    Chciałbym zbudować nową lepszą, ładniejszą budę, opierając się na waszych radach. Paweł S. pomagał mi już w budowie satelitek na ARN116 i mission... jestem z nich strasznie zadowolony... Uznalem ze aby subwoofer grał tak jak powinien, też najlepiej zasięgnąc rady ludzi którzy się znają...

Więc...
    Chciałbym abyście przybliżyli mi wymiary, proporcje jakie powinny być... i proste metody ładnego estetycznego wykończenia takiej skrzyni... Zupełnie nie chcę się podejmować fornirowania bo chciałbym by subwoofer był zrobiony po jak najniższych kosztach, biorąc pod uwagę że mam wzmacniacz i przetwornik nie powinienem specjalnie nic dokładać poza zdobyciem płyt (może skusze się kupic przycięte na wymiar). Chciałbym aby ta skrzynka miała elementy obklejone skajem, konkretnie myślę o środku a boki z płyty, ale przypominam że nie chce fornirować...
    Powiedzcie mi czy gruba sklejka ( posiadam sporo takiej o grubości około 20-22 mm nie pamiętam dokładnie) Czy jeśli dać ją na boki i polakierować lakierobejcą będzie wyglądać to estetycznie? czy jej krawędzie będą wyglądały brzydko, czy raczej będzie to ciekawy element wykończenia?
    Chcę prostej pracy a zarazem ciekawej i estetycznej skrzyni.
    Dalej...
    Co z rozmieszczeniem głośnika i BR? często twierdzicie że są nie dobre odległości itd... zazwyczaj chodzi wam o estetyczne aspekty... Jak to ma wyglądać? Macie może przy okazji jakies propozycje konstrukcji? Sam jeszcze nie jestem zdecydowany, co do wykończenia...
Czaruję...
X