Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głośniki do DENON DRA-365RD

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głośniki do DENON DRA-365RD

Witam kolegów, mam pytanko, z jakich głośników zrobić monitorki do tego ampli? Dylemat stoi przed GND tonsil, a STX AWX. Będą grały na metrażu ok 30m2

ktory tonsil?

Skomentuj

Paweł S. Nie wiem właśnie, ale z 20cm na bass musi być, (konstrukcja 2 drozna) byle dobrze współgrał z ampli i wysokim Tonsil GWDKU 9/80
      Last edited by euphonic; 05.12.2011, 09:41.

Skomentuj

twoje pytanie byo kompletnie bez sensu

a dalsza glupota jest stwianie obok siebie tonsila GDWK 9/80 i STXa AWX!
        przeciez to jest wielka przepasc jakosciowa i cenowa!

bez zastanowienia rob FX-300
        lub jak musi byc "wiekszy" glosnik to FX-200 (akurat mam plyty na gotowe kolumny )

Skomentuj

Wiekszy nie znaczy lepszy,Nie rozumie tego no ale cóż chinskie 38cm zagra gorzej basem niż dobra 16cm i to nie tylko jesli chodzi o ilość bo to nie jest najwazniejsze a poza tym nie rozumie ludzi którym bas musi królować nad reszta pasma.
          Jeśli cie stac rób fx-300 albo kup jakies gotowe kolumny odpowiadajace twojemu budżetowi bo żeby awx poprawnie zagrał trzeba mu wpompować dosyć znacza moc i twój amplituner może sie zwyczaje zapocic i już nie chodzi o jakość która też bedzie przecietna ale o moc jaka on dysponuje.

Skomentuj

Może i faktycznie wygłupiłem się co do gwdk. Z kolei na fx nie mam fundusza. Mogę przeznaczyć ok 400 całość ze zwrotniacami. Może tonsil GDN 20/60/3 EX - 8 Ohm albo 20/80 i jakiś gwdk tonsila, co?
            Last edited by euphonic; 05.12.2011, 10:39.

Skomentuj

Najpierw mówisz o awx teraz nie masz na nie pieniedzy,Tonsile były fajne 30lat temu teraz to totalna kupa która przedewszystkim nie gra.
              Za 400zł nie masz sie co bawic w diy bo obudowy zwrotnice to juz koszt przynamniej 300zł.
              Watpie że znajdziesz lepsze brzmienie za 400zł niż te tannoy http://allegro.pl/tannoy-m1-black-ey...68733209.html]
              Można pomysleć jeszcze o tych bo napewno zagraja przyzwoicie a nie kosztuja wiele http://allegro.pl/kolumny-arcus-tm-5...952278958.html

Skomentuj

Dzięki za linki, ale chyba uparcie będę dążył do swojego. Albo Stx jakieś tanie np.
                WM.STX.6,5.1.80.8.F.S.MC albo Tonsil jeden z tych co podałem. Mam sentyment do tonsila, sam miałem zgc40 8 580 chodziły świetnie

Skomentuj

W takim razie nie słyszałeś dobrego brzmenia nie mówie ze zgc40 sa złe ale raczej w porównaniu z tymi tannoy miekkna.
                  A takie pytanie kto zaprojektuje ci zwrotnice do tych mieszanek tosnila z stx'em?:glare:

Skomentuj

Nie mówię o mieszaniu głośników. Jeśli wybór padnie stx to gnd i gwdk, jeśli tonsil tak samo. Co do zwrotnic, znajdzie się pewnie nie jeden schemat

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                      Nie rozumie tego no ale cóż chinskie 38cm zagra gorzej basem niż dobra 16cm i to nie tylko jesli chodzi o ilość bo to nie jest najwazniejsze
                      Wyloz na stol 2000zl, ja wyloze 2000zl i udowodnie Ci, ze jestes w wielki bledzie. Bez wzgledu jaki glosnik 16cm sobie wybierzesz to uzyskasz tylko atrape basu. Az wstyd to czytac patrzac na Twoj avatar :)

Skomentuj

gdn 13/50/9/1

Skomentuj

Czaruję...
                        X