Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Głośnik STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy Głośnik STX

Witam, Mam zamiar stworzyć Konstrukcje 3way na nowych głośnikach STX. jako niskotonowy chce włożyć dwa głośniki W.STX.12.2.500.4.F.S.MC
    (((12" nominal diameter 500 W Program Power 300 W AES Power Handling 4 Ohm Nominal impedance 91 dB Sensitivity)))

Jako średniotonowy zastosuje : GDM 17-180-8 SC impedancja 8 Ω , rozmiar 17cm
    moc nominalna 180W

jako wysyokotnowy TWEETER TONSIL GDWT 12-19/150

i do tego jakąś zwrotnice Jamo albo STX do 60 zł sztuka
    a wzmacniacz DAP Audio P900 Albo Sharp sx8800
    buda ma 125L i strojona na 30 hz
    Jest jakiś sens składania atkiego zestawu? bedzie sluzylo to glosnej muzyki dubstp hardstyle i drumbas

Zamieszczone przez bass-terror Zobacz posta
    Jest jakiś sens składania atkiego zestawu?
    Jest tylko jeden uzasadniony powód robienia takiej konstrukcji: wyrzucenie kasy w błoto... Patrząc na to zestawienie od razu widać że dobierasz głośniki pod kątem ,, byle jak najwięcej watów"

Skomentuj

Jest jakiś sens składania atkiego zestawu?
      musisz jeszcze troche poczytac...
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja bym na Twoim miejscu wykonał projekt 3-Way STX, tylko zmodyfikowal zwrotkę pod bas 12'. Wtedy miało by to ręce i nogi.

Niestety Twój pomysł nie ma rąk i nóg. Na takiej zwrotce uniwersalnej nigdy nie wiesz jak się zachowają głośniki, i podejrzewam, że nie analizowałeś ich charakterystyk i parametrów, zanim doszedłeś do wniosku, ze chcesz je połączyć. Na pewno zagrało by to, ale czy dobrze? To jak loteria z małą szansą wyganej.

Skomentuj

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
          Ja bym na Twoim miejscu wykonał projekt 3-Way STX, tylko zmodyfikowal zwrotkę pod bas 12'. Wtedy miało by to ręce i nogi.

Niestety Twój pomysł nie ma rąk i nóg. Na takiej zwrotce uniwersalnej nigdy nie wiesz jak się zachowają głośniki, i podejrzewam, że nie analizowałeś ich charakterystyk i parametrów, zanim doszedłeś do wniosku, ze chcesz je połączyć. Na pewno zagrało by to, ale czy dobrze? To jak loteria z małą szansą wyganej.
          Czyli jakbym zamówił u kogoś zeby mi zrobił zwrotnice pod te glośniki to już lepiej by było tak? nei bardzo oriętuje sie a zestaw ma robić Grom niskim pasmem czywiście też musi mieć jako tako jakości

---------- Post dodany o 21:22 ---------- Poprzedni post o 21:19 ----------

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
          Jest tylko jeden uzasadniony powód robienia takiej konstrukcji: wyrzucenie kasy w błoto... Patrząc na to zestawienie od razu widać że dobierasz głośniki pod kątem ,, byle jak najwięcej watów"
          nie dobieram w ten sposób głośnikow tylko lubie Grom niskim pasmem dlatego buda zestroiłem na 30 hz bede słuchał dubstepu na tym wiec oczekuje monego niskiego basu i sporo dB

Skomentuj

Czyli jakbym zamówił u kogoś zeby mi zrobił zwrotnice pod te glośniki to już lepiej by było tak?
            lepiej, ale nikt ci tego nie zrobi

http://stx.pl/kolumny-stx-f-360-czarny.html lepiej kup to i nie marnuj kasy na twoj pomysl

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              lepiej, ale nikt ci tego nie zrobi

http://stx.pl/kolumny-stx-f-360-czarny.html lepiej kup to i nie marnuj kasy na twoj pomysl
              haha...słyszałem ten "kibel". Fakt niskie pasmo to ma, a raczej dudni tak, że cztery piętra się trzęsą. Zestaw dla ludzi o niskim ciśnieniu tętniczym :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                Fajne kolumny, ale jeśli one mają f3=24hz, to ja jestem herosem z adiabatycznymi możliwościami.

Skomentuj

Czaruję...
                X