Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-17-140-8-SK+AK 2,5 way?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN-17-140-8-SK+AK 2,5 way?

Siema.
    Zrobiłem kolumnę z projektu Stxa, ale mam jeszcze głośników na następną parkę.
    Dla obniżenia dolnej częstotliwości i lepszego kopa całego zestawu zamiast 2 parki chciałbym spróbować zrobić aktywne doły na SK.
    Czy w kolumnie wystarczy zatkać br, zmienić strojenie bez zmiany w zwrotnicy. Potem dobrać jakąś budę do drugiego Sk i jakoś go odciąć od góry?
    Są gdzieś może wykresy tego projektu?

Siema .
    Dziwnie to napisałeś , Chcesz zatkć BR by był większy wykop ? Co prawda ja tu sie tylko uczę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez vinylkillsmp3 Zobacz posta
      Dla obniżenia dolnej częstotliwości i lepszego kopa całego zestawu
      dolozenie 2 woofera nie poprawi zejscia

Skomentuj

Właśnie chodzi o to, żeby 2 woofer wsadzić do osobnej większej skrzyni, wtedy będzie schodził niżej. A co za tym idzie to mogę zatkać br, zmienić objętość skrzynki i polepszyć wykop kosztem zejścia w pozostałej części, bo dół będzie ciągnoł drugi Sk.

Skomentuj

a skad wiesz ze on zagra w zamknietej?
          sprawdzales?

ja bym zrobil predzej jak tonsil fiesta/siesta - rozne strojenie dla kazdego woofera

Skomentuj

Rózne strojenia dla kazdego głośnika można sprobować jeśli na przykład głosnik w optymalnej obudowie daje mocno ofensywny bas - silne twarde uderzenia, albo wpakujemy w dużą obudowe i robi się dół na charakterystyce. Rozsunieciem czestotliwości strojenia można taki bas złagodzić. Doprowadzic że bedzie miał łagodniejsza charakterystyke w zakresie spadku spl.
            Oczywiście wtedy wypadkowa charakterystyka przebiegnie wyżej niż dla woofera najniżej strojonego.

Skomentuj

Czaruję...
            X