Zamieszczone przez pegelmesser
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wybór amplitunera małych rozmiarów
Collapse
X
-
Kopia DSCN6875.jpg
Zamieszczone przez malutkiz Zobacz postaja nadal używam starego poczciwego tv crt i jestem z niego zadowolony
Skomentuj
-
Kolego pegelmesser zapewniam Cię ,że amplituner bez HDMI doskonale się sprawdza w kinie i osobiście uważam,że
lepiej kupić dobrej klasy bez HDMI niż średniaka czy słaby z tym wejściem.Dźwięk z satki i hptc, leci po optyku czy coaxialu do ampli ,a obraz z tych urządzeń leci po HDMI bezpośrednio do tv i wszystko działa super, jedynie w ten
sposób nie uzyskamy menu ekranowego amplitunera.
Brak Ethernet czy USB w ampli też się da przeżyć zwłaszcza ,że tv to ma,tuner satelitarny to ma, hptc ma wszystko co chce.Last edited by krzychu73; 12.01.2012, 22:09.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz postaDźwięk z satki i hptc, leci po optyku czy coaxialu do ampli
Skomentuj
-
krzychu73 No nie do końca w dużym pokoju mam tv z hdmi dvd i amplituner wszystko ma hdmi a jedyne co jest podpiete tym kabelkiem to ampli z dvd.
Ja w ogóle nie widze ani wygody ani jakosci nie mam bluray'a i w zupełnosci to wystarcza a hdmi ma strasznie cukierkowy obraz nie wiem dlaczego ale tak jest już wolałem puscic syngał zwykłym euro niz sie bawic w super kable hdmi które sa o dupe rozbic...
Poza tym po co ta jałowa dyskusja zostawmy cesarzowi co cesarskie.
Autor i tak nie bedzie z tego korzystać to po co mu kolejne wyjscia wejscia które beda wolne?
Teac naprawde gra przyzwoicie chodz nie słuchałem wielu modeli to nawet te nowsze trzymaja poziom słuchalem co prawda amplitunera 2.0.
Ja od siebie moge polecic Pianocrafty ale niestety ich ceny sa o wiele wyższe niż proponowanych w temacie sprzetów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaMoże nawt lepiej obraz póścić po komponencie...
Nie ma nawet o czym dyskutowac.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaHehe, dobre Podlaczalem niedawno nowa plazme rodzicow do tunera polsatu cyfrowego. HDMI - EURO = Niebo - Ziemia. O kompozycie to w ogole zapomnij...
Nie ma nawet o czym dyskutowac.
Ja u siebie z ampli miałem do projektora ok 4-6 metrów, Kable w ścianach stąd trzeba było lutować i HDMI odpadało ;-(.
Jest to przestroga dla tych co chcą robić instalację do kina w ścianach, tylko rurki Panowie. Przy jakichkolwiek zmianch budzimy się z ręką w nocniku bo nic nie można zmienić.
Wracając do tematu, szkoda kasy na amplituner bez HDMI, właściwie to podstawa do obrazu. Oczywiście pamiętając również o dobrym kablu ( dodam, dobrym nie znaczy b. drogim).
Skomentuj
-
Jesli EURO jest "Pelne" sygnal RGB daje jak najbardziej wysokiej jakosci obraz. Moze byc rowniez okrojone i jak to zazwyczaj bywa sygnal leci przez kompozyt w EURO i to juz daje znacznie gorsza jakosc obrazu. Generalnie przez kompozyt to sobie mozna podlaczyc Commodore 64, a nie dobrej jakosci sygnal Video :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postaCo do mocy to spokojnie nawet i 10-15w wystarcza do "normalnego" słuchania
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postaA czy Autor wątku wspomniał gdzieś o KD oraz, że potrzebuje HDMI i innych w/w wejść ????
Moze jeszcze nie wie ze potzrebuje. Chcby karte graficzna jakos musi podpiac, chyba ze ma w kompie
(lapku) DisplayPort, ale sa przejsciowki na HDMI.
Skomentuj
Skomentuj