Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana przetworników czy kupno gotowców - dylemat?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wymiana przetworników czy kupno gotowców - dylemat?

Witam bujam się z tym tematem już czas jakiś ale zawsze warto pytać doświadczonych. Mam klony Ostinato 2000 (22l) i wzmacniacz Xindak A06 Brakuje mi wykopu na basie w muzyce rockowej ogólnie takiego żwawego grania podczas cichego słuchania ale nie tylko. Myślałem o zaaplikowaniu do mojej budy po Ostinato projektu Zapha SR71 na przetwornikach Seasa ale zastanawiam się czy warto? Na innym forum polecają wymianę kolumn na jakieś B&W Dynaudio 3/7, podstawkowe Xaviany i inne. Czy też warto czyhać na okazję na jakieś używki lub projekty DIY. Może jakieś rady. Pozdrawiam

niestety w tej cenie nie kupisz lepszych gotowcow

Skomentuj

Czyli raczej chyba lepiej spzredać Ostiato ale wg mnie idealnie by Sr71 pasowało kiedyś porównywałem wymiary głośników było oki tylko nie wiem jak bas reflex. Bo ludzie doradzająmi kupno albo Paradigmów Monitorów do Xindaka albo Phoebe IIIs ale to jest około 3 tys a tu jak bym kupił głośniki i zwrotki to około 1,5kzł No nie wiem.. Ale dzięki za poradę czyli Te zwrotnice zawarte w projekcie Zapha istnieją w innych kolumnach za 4, 5 tys zł tak

Skomentuj

Oj kryzys mamy kryzys w 2008 r. jak coś pisałem to odpowiedzi, podpowiedzi kombinacji mnóstwo - dzisiaj posucha szkoda. A jak wsadze te przetworniki i przypuśćmy będą one pasowały i dźwięk również to co muszę mieć za sprzęt ażeby to pomierzyć w sumie raczej nic bo gotowa zwrotka i buda więc niby wszystko oki POZDRO

Skomentuj

Zwróć uwagę czy litraż podpasuje, jak za duży to można wpakować kawałek styropianu, jak za mały to już będzie problem. Br-y trzeba będzie prawie napewno kupić nowe.

Skomentuj

Zamieszczone przez ciechu Zobacz posta
            Bo ludzie doradzająmi kupno albo Paradigmów Monitorów do Xindaka albo Phoebe IIIs
            trzeba bylo wybrac sie na audio show - phoebe 3 byly dosc kontrowersyjne
            jednym sie podobaly innym nie
            ale napewno nie zmienialbym ostinato na te kolumny!

Skomentuj

No to na jakie zmienić? Wiem że trudno doradzić jednoznacznie a wpływ na to ma wiele czynników. A tak żałuję że nie byłem na audioshow Pozdrawiam

---------- Post dodany o 11:23 ---------- Poprzedni post o 10:34 ----------

A może tańszy projekt 3SM - Seas STX Studio Monitor hmm?

Skomentuj

A ile ogólnie możesz wydać?

Skomentuj

do 1000 zl ale bude chciałem zostawić od Ostinato

Skomentuj

RS180+ seas 27TBFC/G

Skomentuj

Benku słuchałeś daytona ? da radę w 2way ?? Jak u niego ze średnicą i basem ?

Skomentuj

Słuchałem i pasałem już gdzieś że prawdopodobnie następnym moim midwooferem będzie ten dayton Pozytywnie mnie zaskoczył, spokojnie do 2 way się nadaje bas jest tam gdzie trzeba, mi by wystarczył w zupełności. Średnica trochę "chłodna" ale to takie subiektywne odczucie. Jak będziesz miał okazję gdzieś posłuchać to sam ocenisz

Skomentuj

Czaruję...
                        X