Wyglądają całkiem całkiem. Czemu nie ma ich w dziale konstrukcje?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Po co 2 takie same głosniki niskotonowe?
Collapse
X
-
bo nieche mi sie ich opisywac :p a kiedy już chce to nie jestem w stanie stukac w klawiaturke. Nie tak na powaznie nie sa jeszcze skonczone musze br dopasowac, kupic inne sruby i takie detale a zbytnio czasu niemam ale jagby tos miał jakies pytania to odpowiem na gg lub meilu . Zdjecie jest takie bo cos głupio jest ustawione te forum wysokosc musi miec 600pix a szerokosc moze miec 800pix głupio troche ale cóz
Skomentuj
-
gdn kupiłem na allegro za 200 zł wszystkie cztery dostałem do nich normalnie karte itp styłu sa nalepki koles powiedział ze sa to orginalne. Jak sie pracuje w tonsilu to można kupic za smieszne pieniazki . Za wysokie zapłaciłem 110zł tez na allegro . Zwrotnica 80 zł z janbo , obudowa około 100 zł . Br 10zł
g.nisko - 200zł
g.wysoko - 110zł
obudowa - 100zł
zwrotnica - 80zł
inne - 15zł
-------------------------
505zł
Skomentuj
-
Czołem.
grzes19, zastosowanie 2ch tańszych/gorszych głosniczków nie jest rozwiazaniem polepszajacym zestaw patrzac od strony leprzego głosnika ale jednego .
Zastosowanie 2ch zwieksza wprawdzie SPLzestawu ale przenoszenie niskich zakresów na przykład teslowskich 15-ek ( mniejsze SPL oraz słabe brzmienie w srednich tonach ) nie przeskoczy jakościa wiekszego głosnika 16/40/..(tonsil) gdzie srednica głosnika pośrednio gwarantuje wiekszy bas a konstrukcje tonsila sa bardziej brzmiące w średnich oraz barwa 16/40/.. bije na głowe 15 tesli . Mozna by w tym przedziale cenowym śmiało stwierdzić ze 1 tonsil (cena/jakość)wyprzedzi 2x arn150... tesli (cenax2/jakość).
Nastepna sprawa to sposoby łaczenia .
Jesli zastosujesz 150 4ohm to bedziesz musiał łaczyc je szeregowo co nie jest wskazane ( wiem ze tak robią ) .
w 1-nym tonsilu juz masz "punktowe" brzmienie , leprze i łatwiejsze dopasowanie do filtru zwrotnicy , mozna by powiedziec ze łatwiej uzyskasz "przestrzeń/stereofonie"(- posrenio bo czynników jest wiele)
znowu sie rozpisałem :-(
Skomentuj
Skomentuj