Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil GDN 16/40/4 15ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil GDN 16/40/4 15ohm

Witam,
    Co można zrobić z wyżej wymienionego głośnika?
    Czy ten głośnik nadaje się do 2way?
    Są na nim jakieś konstrukcje?

Pozdrawiam.

ile ich masz?
    bo z jednego to kolumny beda trudnym obciazeniem - tzn bedzie cicho

Skomentuj

No właśnie mam 2szt 15ohm i 2szt 8ohm i chciałem z tego złożyć jakiś zestawik do kina domowego

Skomentuj

8 ohmowe do satelitek, a obie 15 na centralny?

Skomentuj

Właśnie 8ohm do centralnych bo mam już praktycznie gotowe, zostają te nieszczęsne 15ohm...

Skomentuj

Zamieszczone przez Devils Zobacz posta
            Właśnie 8ohm do centralnych bo mam już praktycznie gotowe, zostają te nieszczęsne 15ohm...
            odwrotnie - 2x15r da wypadkowo 8r
            a po co ci centralny 4/15r?

Skomentuj

Sprawa wygląda tak, że mam głośniki i zwrotnice z samb 130 i w nich właśnie są wersje 8ohm, chciałbym tylko w nich wymienić budę. I zostają mi 2szt wersji 15ohm, z których planowałem zrobić satelitki (łącząc z jakimś wysokotonowcem). O centralnym będę myślał na końcu bo do niego prawdopodobnie będę musiał kupić jakieś mniejsze głośniki żeby buda nie była zbyt duża...

Skomentuj

Ja też mam te głośniki w wersji 15 ohm z tonsil bolero i także zastanawiam się co z nim zrobić. Nie wiem z jaką kopułka to zestawić. Myślę nad monitorami aktywnymi z oddzielnym wzmacniaczem dla tego gdn-a o odpowiednio wysokim napięciu zasilania ( takim aby wzmacniacz osiągnął powiedzmy 30W przy 15 ohm). Sam głośnik wydaje się ciekawy i myślę że warto gdzieś to zaaplikować
                Last edited by madelektronik; 07.03.2012, 09:01.

Skomentuj

to moze jakos sie dogadacie zeby jedna osoba miala 4szt?

Skomentuj

z mojej strony jak najbardziej mogę sie zamienić na 8 Ohm wersje. Planuje kolumny na jednym 16/40/4. Łącząc dwie 15 Ohm wersje na kolumnę otrzymujemy całkiem przyswajalne 7,5 Ohma. Jak coś to czekam na pw

Skomentuj

Czaruję...
                    X