Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny do Denon PMA 510AE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie kolumny do Denon PMA 510AE

Witam,niedawno nabyłem wzmacniacz z tematu,teraz chciał bym zrobić do niego jakieś kolumny.Czytałem już sporo tematów na tym forum jak i na elektrodzie,wstępnie już wybrałem co chciał bym zrobić (tonsil GDN 15/40/9 + któraś z Vifek),ale może tutaj ktoś zaproponuje coś innego/lepszego? Pokój w którym będzie stać zestaw ma niecałe 17m^2,ja słucham głównie rocka,hip-hopu,troche techno,żona ...głównie Roxette mnie męczy w sumie cięzko powiedzieć do jakiego rodzaju muzyki mają to być kolumny,bo słuchamy wszystkiego po trochu....chciał bym,żeby góra nie wyła i piszczała ale była wyrazista,średnica rozbudowana,bas nie ma przestawiać mebli w pokoju,ale ma być szybki,dość niski,wyraźnie słyszalny (gitara,bębny itp).Nie umiem się rozpisywać na ten temat tak jak niektórzy,ale liczę na wyrozumiałość i jakieś sugestie.

Zamieszczone przez drakkain Zobacz posta
    tonsil GDN 15/40/9
    a co to za jeden? nie kojaze takiego tonsila

podaj jeszcze budzet - czy starczy na mx-140?

Skomentuj

No jak ma starczyc na nieznazanego gdna i ktoras z vifek to spokojnie starczy na mx-140 :)
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

chodzilo mi oczywiscie o 15/40/5.przepraszam za pomylke.

Skomentuj

jak mozesz dolozyc 100-200zl i starczy miejsca to rob klona mx-140

Skomentuj

Chce,żeby to były podłogówki,a nie monitorki,więc z miejscem to myśle będzie ok....zastanawiałem się chwile nad stx-ami,ale seria awx caly czas niedostępna (wiadomo może kiedy mają się zno pojawić?)Ewentualnie myślałem o 3 drogach na SCX-ach,ale to jujż chyba nie ta jakość,prawda? jeden z forumowiczów polecał mi też http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2165490.html ,te też mi się podobają (zwłaszcza ta wstęga zamiast kopółki,ale cena troche odstrasza....no ale podobno zniżki dają ....)

Skomentuj

Chce,żeby to były podłogówki,a nie monitorki,więc z miejscem to myśle będzie ok
              a co za problem wydluzyc obudowe?
              ale seria awx caly czas niedostępna (wiadomo może kiedy mają się zno pojawić?)
              podobno w kwietniu maja byc

Ewentualnie myślałem o 3 drogach na SCX-ach,ale to jujż chyba nie ta jakość,prawda?
              fx-200 jest OK
              ale niestety zwrotnica bardzo droga
              founteci tez ok

Skomentuj

Czaruję...
              X