Zamieszczone przez Pogromca mitow
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer na Peerless XLS10 i MB Seas SL26R
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTo ja proponuje w koncu posluchac dobrego subwoofera. Poza tym KAZDY dzwiek niskotonowy, czy to kinowy czy wygenerowany przez instrument bedzie mial powolne rozbrzmiewanie.Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSzybki niski bas to oksymoron, cos co nie istnieje i istniec nie bedzie.
zamiast sluchac dobrego suba posluchaj obecnego standardu kina domowego - to ma buczec i wkurzac sasiadow a nie poprawnie odtwarzac organy
a nawet wracajac do szybkosci suba
pare dni temu brat spalil alpharda sw 8" w samochodzie
wsadzilem mu 8" STXa - obie skrzynie zamkniete
po odsluchu stwierdzilem ze STX zdecydowanie lepszy, schodzi nizej i brzmi przyjemniej
ale wg brata lepszy byl alphard - dlaczego? a no dlatego ze "bas bylo dluzej slychac" ;]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postazamiast sluchac dobrego suba posluchaj obecnego standardu kina domowego - to ma buczec i wkurzac sasiadow a nie poprawnie odtwarzac organy
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa nawet wracajac do szybkosci suba
pare dni temu brat spalil alpharda sw 8" w samochodzie
wsadzilem mu 8" STXa - obie skrzynie zamkniete
po odsluchu stwierdzilem ze STX zdecydowanie lepszy, schodzi nizej i brzmi przyjemniej
ale wg brata lepszy byl alphard - dlaczego? a no dlatego ze "bas bylo dluzej slychac" ;]
Skomentuj
-
Panowie, wróćmy może do meritum sprawy, bo na razie to są dywagacje jak o wyższości Świąt Wielkanocy nad Świętami Bożego Narodzenia.
Ja nie będę robił TL bo nie mam na to miejsca. Po za tym napisałem jaki sub chciałbym zrobić. Mam możliwość zamiany membrany na Scana i tak zrobię.
Chciałbym tylko uzyskać odpowiedź, jakiej objętości powinna być obudowa, żeby było dobrze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bikoz Zobacz postaJa nie będę robił TL bo nie mam na to miejsca.
Zamieszczone przez bikoz Zobacz postaMam możliwość zamiany membrany na Scana i tak zrobię.
Zamieszczone przez bikoz Zobacz postaChciałbym tylko uzyskać odpowiedź, jakiej objętości powinna być obudowa, żeby było dobrze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bikoz Zobacz postaChciałbym tylko uzyskać odpowiedź, jakiej objętości powinna być obudowa, żeby było dobrze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJakos mi sie nie chce wierzyc, ze sciezki filmowe produkowane na sprzecie za grube miliony dolarow, sa tak zrobione zeby buczalo i wkurzalo sasiadow. Moze to wlasnie wynika z tego, ze wiekszosc ludzi ma doswiadczenie odsluchu wlasnie na slabej jakosci sprzecie?
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPrzyzwyczail sie do takiego dzwieku i uznal go za referencje Nasze ucho jest bardzo zawodne i nie raz zapedza nas w kozi rog.
pisales ze niski bas odbieramy za powolny
to dlaczego wg mojego brata nizej schodzacy STX jest za szybki?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postasub w kinie ma robic wrazenie a nie przyjemnie grac... no a jak sam wiesz dla poczatkujacego im wiecej tym lepiej
Skomentuj
-
Zrobił
Musze założyć odobny temat, w którym pokażę rysunek techniczny tej budy do XLSa oraz opiszę jaki jest rozkład wytłumienia. Będzie na dniach panie bikoz. Czekaj cierpliwie.Last edited by gooralesko; 03.04.2012, 00:21.
Skomentuj
Skomentuj