Witam wszystkich.
Mam chyba problem bogactwa i nie wiem co robić.
A jest tak: posiadam pewien zasób głośników, proszę was o porady, co zostawić, czego się pozbyć.
Moim celem jest zbudowanie dość dobrego kina domowego, przy jednocześnie na tyle dobrych kolumnach frontowych żeby móc słuchać też w stereo.
Oto moje dobra:
- 4 sztuki visaton al130
- 2 sztuki visaton g20sc
- 2 sztuki visaton BGS40
- 2 sztuki stx d1500ti + horny 392
- 6 sztuk arn-116/60
- 6 sztuk kopułek 1" mission
- SLS 10
Amplituner to onkyo sr608, ale prawdopodobnie wymienię niedługo na mocniejszy 875.
Pierwotnie miały być monitory na al130 + g20sc na przód kina. Ale to rozwiązanie się nie sprawdza. Gra to rewelacyjnie ale to za małe głośniki, mało mocy i słaba wytrzymałośc mocowa al130.
Następnie wpadłem w kolejną skrajność i wyhaczyłem drivery stx, pomysł był taki, żeby złożyć przody na 10 cali przetworniku + te drivery. Ale problemem byłaby tu zwrotnica i pogodzenie łagodnych midbasów i tych tub.
Z arnów miały być głośniki efektowe, no ale skuteczność masakryczna.
Ja już nie wiem co robić, może wszystko sprzedam i zrobię kino na np 18AWX?
Salon jakieś 20 metrów.
Dajcie radę.
Pozdrawiam.
Mam chyba problem bogactwa i nie wiem co robić.
A jest tak: posiadam pewien zasób głośników, proszę was o porady, co zostawić, czego się pozbyć.
Moim celem jest zbudowanie dość dobrego kina domowego, przy jednocześnie na tyle dobrych kolumnach frontowych żeby móc słuchać też w stereo.
Oto moje dobra:
- 4 sztuki visaton al130
- 2 sztuki visaton g20sc
- 2 sztuki visaton BGS40
- 2 sztuki stx d1500ti + horny 392
- 6 sztuk arn-116/60
- 6 sztuk kopułek 1" mission
- SLS 10
Amplituner to onkyo sr608, ale prawdopodobnie wymienię niedługo na mocniejszy 875.
Pierwotnie miały być monitory na al130 + g20sc na przód kina. Ale to rozwiązanie się nie sprawdza. Gra to rewelacyjnie ale to za małe głośniki, mało mocy i słaba wytrzymałośc mocowa al130.
Następnie wpadłem w kolejną skrajność i wyhaczyłem drivery stx, pomysł był taki, żeby złożyć przody na 10 cali przetworniku + te drivery. Ale problemem byłaby tu zwrotnica i pogodzenie łagodnych midbasów i tych tub.
Z arnów miały być głośniki efektowe, no ale skuteczność masakryczna.
Ja już nie wiem co robić, może wszystko sprzedam i zrobię kino na np 18AWX?
Salon jakieś 20 metrów.
Dajcie radę.
Pozdrawiam.
Skomentuj