Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny wybrać i wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie kolumny wybrać i wzmacniacz

Witam !

Ostatnimi czasami trochę się naczytałem o sprzęcie stereo do domu . Mam taki problem , szukam sprzetu do salonu 28 mk .
    Chodzą mi różny myśli, może 2 kolumny do tego sub , czy może same kolumny wystacza , czy może jakieś kino domowe ( coś jbl'a z seri es badz e). Nie mam pojęcia co by było dobre jakościowo i zarazem mocnego . (obecnie mam Altusy 75 podpiete do Radmora 5412). Z
    astanawiam się nad Altusami 200 do tego Sub aktywny Tonsila 250. Jest spory wybór audio i KD , tylko że do KD potrzebny był by mi amplituner . Z tego co się orientuje , przykładowo do JBl kosztuje w granicach 2000 + zl nowy.
    Tylko czy 2 kolumny i sub dadzą mi dobry efekt do muzyki (słucham praktycznie wszystkiego) na małe domowe imprezki i filmów . Ciężko jest coś wybrać żeby niestety było uniwersalne bo tak się nie da.

Bardzo chętnie wysłucham Waszych wypowiedzi na ten temat , wszystko jest do przemyślenia .

Dodam , że raczej wolałbym gotowe kolumny bo jeżeli chodzi o elektroniczne żeczy to czarna magia.

Do tego jakiś piec , też nie mam pojęcia z jakie firmy się kierować , czytałem wiele pozytywów o HK, Denonie , Pionieerkach, Onkyo.

Fundusze , chciałem się zmieśćić coś w granicach 1000 zł na wzmacniacz , chyba że do KD to ewentualnie do 1500 - 1700. Bo głośniki bym dokupił póżniej. na kolumny 2000~ zł(myślałem o Altusach 200/300) Do tego ewentualnie sub myślałem o tym Tonsilu 250. Zaznaczam że wszystko bym kupował w jakimś odstępie czasowym

Proszę pokierujcie mnie w którąś strone

Pozdrawiam

Najpierw sie zastanow czy ma to być przedewszystkim do kina czy do muzyki.
    Ja bym proponował fx-300 + używanego denona/marantza czy tam yamache kolumny 1500 wzmaczniacz drógie tyle jesli przeważa muzyka to nawet nie sugeruj sie amplitunerami KD:)
    Jesli natomiast chcesz na upartego aby ktos ci pomógł w wyborze miedzy podanymi jbl to musisz zmienic forum bo tutaj raczej nikt sie takimi zabaweczkami nie bawi.

Skomentuj

Z tego co widzę porównując Altusy do tych STX'ów , STX będzie chyba niżej schodzil z bassem niż Altusy. A co myślicie o Altusach i do tego ten aktywny Sub ? Ma to jakis sens ?
      STX 1200 ~ zł za sztuke

Skomentuj

Zamieszczone przez Contareiro Zobacz posta
        Tylko czy 2 kolumny i sub dadzą mi dobry efekt do muzyki (słucham praktycznie wszystkiego) na małe domowe imprezki i filmów . Ciężko jest coś wybrać żeby niestety było uniwersalne bo tak się nie da.
        masz czas na wizyte w koszalinie?
        zademonstrowalbym zestaw 2,1 oraz dobre jakosciowe stereo
        jak mozesz to bys zabral swoje altusy i posluchasz w czym roznica

A co myślicie o Altusach i do tego ten aktywny Sub ? Ma to jakis sens ?
        zeby to mialo sens to sub musi byc 15"!
        a takie suby to kosmiczna kasa (fabryczne, nie DIY)!

STX 1200 ~ zł za sztuke
        jakbys sie zdecydowal to da rade troche taniej

Skomentuj

Odpuść sobie Altusy i JBL-e i od razu pomyśl nad tymi FX-300 STX-a bo nie ma porównania. Oczywiście najlepiej by było gdybyś sam ich posłuchał przed zakupem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Odpuść sobie Altusy i JBL-e i od razu pomyśl nad tymi FX-300 STX-a bo nie ma porównania.
            alez oczywiscie ze jest
            jedno dudni drugie gra

Skomentuj

No w sumie mogłem to inaczej napisać :p Prawda jest taka że zieloni,i często młodzi myślą że kolumny pokroju Altusa grają głośno i mają dużo basu... myślą tak dlatego że Altusy tak wyglądają... niestety tylko wyglądają :) Z FX-300 naprawdę jest sporo basu (no chyba że ktoś je postawi w salonie 40mk i w dodatku kiepskim akustycznie).

Skomentuj

Czaruję...
              X