Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuning GDWT - gdzie kupić ferrofluid??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tuning GDWT - gdzie kupić ferrofluid??

kombinuję i kombinuję..
    i myślę,że może by tak schładzać moje cewki w wysokotonowcach - ferrofluidem, Niestety mam ich trochę w moich 10-ciu kolumnach i po każdej imprezce kilka umiera z przegrzania mimo dodatkowego kondensatora 1,5 mikroF.Przy muzyce, jeszcze dają radę ,ale kiedy dojdzie vocal... :(
    wymiana wiąże się z kolejnymi kosztami (kopułki trochę kosztują no i czas naprawy również) ...a gdyby tak pokombinować i zalać szczelinę ferrofluidem(????) lub jakimś innym "chłodziwem"
    Co Wy na to??

no tak, zalać! ...tylko najpierw trzeba kupić :(

owszem dostępny.. tylko ta cena ostatnio dałem 500zł / litr bo tylko w takich opakowaniach był dostepny- proponuje rozwazyć zakup mocniejszych przetworniczków razi z głowy dobry driver + tuba typowo estradowy jednorazowy wydatek....

Skomentuj

Darekw, wywal to i wstaw piezo,będziesz miał spokój.Na imprach nie liczy sie jakość tylko głośność.A ferrofluid nie wiele pomoże,i tak sie zjarają przy nadmiarze mocy.Piezo jak spalisz to przynajmniej tanie są,cos koło 6zł płaciłem ostatnio.
      PZDR

Skomentuj

umberto ma rację ...chyba że chodzi tu o moce rzedu kilkaset wat a wtedy to i piezak odparuje zresztą popatrz na estradówki wszystkie tanie są na piezo ...

Skomentuj

piezo. Hmmm no masz rację w dwóch kolumnach mam piezo i przeżyły wszystkie imprezki i bardzo ładnie wysoko chodzą przy połączeniu równoległym do gwizdka.akurat pasował w jeden z otworów B-R
          Q-rde,że nie pomyślałem wcześniej :( a ostatnio znów stówa poszła na kopułki. A miałbym juz za te pieniądze kilka piezaków

MOże macie gdzieś linka do niedrogich piezo, czy mam kupić na allegro ?

Skomentuj

Alphardy z serii TE są po ok. 5 zł.
            Do kupienia w prawie każdym sklepiku z elektroniką.
            W moim miasteczku są właściwie w każdym.

Skomentuj

Czaruję...
            X