Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycje monitorów do kina domowego + głośnika centralnego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Propozycje monitorów do kina domowego + głośnika centralnego

Witam
    Mam w darze od sklepu Madi....d otrzymane cztery sztuki driverów Seas CA15RLY, oczywiście nowe, zapakowane itd.
    Początkowo chciałem je sprzedać, jednak zainteresowanie było zerowe, zatem chciałbym coś z nich wykonać.
    Aktualnie jestem na etapie budowy kolumn w/g projektu Zaph`a TMM Waveguide.
    I właśnie do tych kolumn chcę w późniejszym terminie dorobić monitorki i kolumnę centralną. Wszystko razem miałoby tworzyć namiastkę dobrego kina domowego z ampli Denon AVR-1909.
    Wiem, że to nie bedzie wcale proste, ale może ktoś będzie w stanie poradzić, co wybrać i jak to pociąć.
    Co do kosztów, jestem w stanie wyłożyć 1200zł na pozostałe elementy do monitorów + centralnego, czyli wysokotonowce + elementy zwrotnicy + projekt. Materiałów stolarskich (MDF-u, forniru) nie liczę w tych kosztach.
    Warunek konieczny to wykorzystanie posiadanych czterech sztuk CA15RLY.
    Znalazłem oczywiście projekt na CA15RLY + 22TAF/G Troelsa, jednak może ktoś będzie miał jeszcze jakieś ciekawe pomysły, projekty. Ewentualnie znajdzie się ktoś, kto podejmie się zaprojektowania takich monitorów i centralnego, oczywiście odpłatnie?

a dlaczego nie 5x CA15 + wysokotonowka?

Skomentuj

Ale gdzie te 5x CA15? W centralnym?

Skomentuj

5 klasycznych monitorow 2 droznych

takie kina sa najlepsze w odsluchu, a wcale zle to wygladac nie musi

Skomentuj

DOkładnie jest tak jak napisał Paweł. Jak masz 4 ca15rly to warto zrobić pięć identycznych monitorków, które obsłużą każdy z pełnopasmowych kanałów kina. Centralnego położysz na boczku, na wszystkie założysz maskownice i niezłe kino gotowe (Ca15 plus seas ze zwrotą troelsa).

Skomentuj

Nie no, takie rozwiązanie odpada, mam już kupione wszystko na kolumny, mdf już wycięty, pozostaje tylko skleić budy.

Skomentuj

Czaruję...
            X