Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Altus 110 diy - pytania

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zdecydowałem że zrobię Altus 200 DIY. Prace rozpoczynam za ok 2 tygodnie. Obudowy robię według oryginalnych wymiarów A200.Jeżeli ktoś ma jakieś sugestię co to tego pomysłu to proszę pisać :) W A200 ma siedzieć gdwk 9/80(może kiedyś zmiana), oczywiście GDN 25/80 no i GDM 16/18/80 którego muszę kupić. Zwrotnice mam nieoryginalną która siedzi teraz w moich kolumnach(DIY na wzór New Mildton 170). A jeżeli ktoś posiada na sprzedaż pierścienie na GDN 25, GDM 16/18 i pierścienie na GDM 16/18 to proszę o kontakt na prywatną wiadomość.

Skomentuj

Po co bedziesz robil obudowy, kup sobie gotowce oryginalne. http://kupaudio.pl/pl/obudowa-tonsil-altus-200.html Przy okazji mozna je troche wzmocnic, poprawic.

Skomentuj

No niby tak ale ja te budy będę miał praktycznie za darmo. Poza tym chce inne terminale i będzie kilka modyfikacji.

Skomentuj

Zrób węzsze, wyższe i objetosci 60 litrów a wysokotonowy GDWK 10/80/26, żeby miał zapas efektywności

Skomentuj

Oryginalnie mają 81cm wysokości i nie uśmiecha mi się żeby były jeszcze wyższe :(

Skomentuj

Wysokotonowy powinien być na 80-90cm więc kolumna tego litrazu powinna mieć 90-100 cm i szerokości najwyżej 30cm

Skomentuj

Tylko jest taki problem że nie mam miejsca w pokoju na tak wysokie kolumny. A ten gdwk będzie tymczasowo. Potem kupię innego gdwk albo gdwt.

Skomentuj

Jak brakuje pomysłów to może wyglądać w ten sposób:
                  Załączone pliki

Skomentuj

jak nie masz miejsca, to nie buduj zestawów na 10" głosniku tylko zrób sobie monitorki na 5"

Skomentuj

Powiedziałem że nie mam miejsca na zbyt wysokie kolumny... A ten projekt podany wyżej zbyt mi się nie podoba. Właśnie oryginalny wygląd Altus 200/300 mi się podoba.

Skomentuj

Czaruję...
                      X