Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kalibracja JIG (SW)- 2 problemy.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kalibracja JIG (SW)- 2 problemy.

Witam. Właśnie zabrałem się za kalibrację JIG-a i pojawiaja się takie oto problemy:
    1. Podczas kalibracji poziomów nagrywania sygnsł jest nagrywany z dużym opóźnieniem. -ok.16ms.
    2. Przy teście impedancji pojawia się taki komunikat (rys.)po podaniu wartości rezystora referencyjnego.
    Nie wiem o co chodzi, bo JIG jak i okablowanie przeszły pomyślnie testy omomierzem.
    Załączone pliki

masz na opak kable dane,pokombinuj z prawidłowym połączeniem!!! pewnie masz kanały zamienione.Jeszcze raz poszukaj kanału lewego,prawego i dobrze połącz!

Skomentuj

Mam dobrze podłączone kable.
      Napisałem przecież, że wszystko było sprawdzane omomierzem.

Skomentuj

Może masz zaznaczone w mikserze, w opcjach nagrywania "wawe output", albo masz zwarcie jakieś. Zamienione wtyczki dają inny komunikat( o zamienionych wtyczkach)

Skomentuj

W mikserze mam ustawione tak jak powinno być, czyli line in.

Skomentuj

A zrób nowy sygnał, wciśnij "loop record" powiększ sobie okienka z lewym i prawym wykresem i... kombinuj. Zobacz np czy po wyjęciu jednej z wtyczek zmieni się jeden czy dwa czy żaden z wykresów i t.p. trudno coś na odległość wykombinować.

Sprawdź jeszcze ustawienia różnych mikserów i tp. może masz jakiś korektor włączony? Mam sb live (Dzięki Umberto :) i też mam problemy z uruchomieniem i "zgraniem" driverów i speaker workshop - w windowsie jestem zielony :(

PS
            nie orientuje się ktoś co zmienia ustawienie w opcjach dźwięku np "słuchawki" albo "głośniki w monitorze" i. tp?

pozdrawiam!

Skomentuj

Zacznij od ustawnienkarty uzycznej. W ogóle jaki masz sprzęt ? Może jest ajakaś niekompatybilna.

Skomentuj

Mam kartę SB Live 1024. A jakie ustawienia masz na myśli?

Skomentuj

Zamieszczone przez mlodedrwale
                  nie orientuje się ktoś co zmienia ustawienie w opcjach dźwięku np "słuchawki" albo "głośniki w monitorze" i. tp?
                  dołączam się do pytania...

Skomentuj

Sprawdz czy działa ci nagrywanie z wejścia liniowego.
                    Wszelkiego rodzaju miksery i niepotrzebne wejści i wyjścia należy wyłączać.

Skomentuj

no i sprawdz poziom na wyjsciu i wejsciu ja na poczatku sie meczylem a wystarczylo przyciszyc :) no ale ja mam jig z rezystora i 2 wtyczek :)

Skomentuj

Dzięki za podpowiedzi, ale już wszystko w porządku. Jeden z przełączników w JIG-u był trefny i nie zawsze łączył. Po wymianie wszystko działa.

Skomentuj

UKA, jak rany! U mnie to samo było! Ale naprawiłem przełącznik :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X