Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie?miertelny SLS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie?miertelny SLS

Już na poprzednim forum poruszałem temat budoway kompaktowego suba BR z głośnikie SLS 263.
    Jego kompaktowość polega na tym ze ma tylko 30 litrów

Niestety Peerless mówi iż ten głośnik bardziej ucieszyłby się z 35 litrów.

Ja wiem ze na oko wygląda ze lepsza będzie zamknięta ale zalezy mi na niskim zejsciu (jak to tylko możliwe w 30 litrach)

Czy ktoś z posiadaczy tego głosnika mógłby wykonać eksperyment polegający na sprawwdzeniu jego pracy właśnie w 30 litrach?

Kiedyś taki sub miał kolega Przemek.

Jeli ktoś z was ma SLS i większą obudowe niż 30 litrów to może skusił by się wsadzić do środka kilka kilo cukru i sprawdzić jak ten głosnik zachowa sie w tak małej skrzynce.

Sprawdziłem cały internet (oczywiście tylko w alfabecie łacińskim) i nic.

Symulowałem go już 100 razy, wyniki znam na wspak i po rumuńsku.

Pozostaje tylko eksperyment.

Pozdrawiam

I dalej go mam. Teoretycznie mogę go zapchać (ale nie cukrem - zapakuję mu sól) tylko jak tam wsadzić 20 litrów tego? I wtedy porypie się policzony dla większego litrażu bass refleks. Mam go zatkać skarpetką? :)

Skomentuj

Zatkało mnie :-))

Zdaje się na Twoją pomysłowość :-)

A jakich wymiarów masz obecny kanał?
      Do ilu cherców jest on strojony w Twojej skrzynce?

Pozdrawiam

Skomentuj

jezeli nie zalezy ci na niskosci basu 30 l closed spokojnie mozesz tak zrobic a nawet ja bym sie pobawil w 20 l podciagnol lekko ch-ke jakims filtrem
        ale jak i bedziesz musial wsadzic go w 30 l BR tez da sobie rade tylko jedno ale............. mocna koncowka mocy

Skomentuj

A co to mógłby być za filtr?? PA300 powinno chyba styknąć Jak dostane wypłatę pierwsze co kupie to będzie sls tylko niewiem czy 213 czy 263, a następnie będe robił kolumienki

Winisd pokazuje podbicie 2,4dB przy 80Hz. To tak nie za bardzo. F3 wynosi 49Hz, a f6 42Hz :-/

A tak a propo ma ktoś może jakiś filtr co podbija niskie tony o 12dB. Na elektrodzie coś o tym było, ale niestety nie było schematu. Jak ktoś ma niech wrzuca!!

Skomentuj

30Hz - rura w przybliżeniu 10x30

Skomentuj

jak masz pokoik do 20 m kw to zdecydowanie bierz 213 wsadz ja w 25 l do BR zasil P300 gwarantuje ci ze bass bedzie niesamowicie szybki i niski bedziesz zadowolony

Skomentuj

Domniewam, że właśnie u Ciebie tak wygląda ten sls. To jak możesz to napisz jaki masz b-r i czy nie wydobywają się z niego jakieś nie pożądane dźwięki. Pozdro

Skomentuj

ja mam 8cm nawet nei profilowany dla bezpieczenstwa dalem go w podloge ale nic nie slychac

Skomentuj

hehe zeby sls-ka 263 wsadzic do 30l br to trzeba by go zestroic na 35-40Hz,
                    a widział ktoś 40-50centymetrowy basreflex fi10mm, powiedzmy ze rura z pcv ale gdzie ją zmieścić, moznaby ewentualnie bawic sie z kolankami, ale ciekaw jestem jak sie ma do strojenia basreflex giety 90stopni :)

Skomentuj

to nie problem..... ale zato zabiją dźwię rezonanse rurowe.....

Skomentuj

Czaruję...
                      X