Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 drogi na stx dla kolegi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3 drogi na stx dla kolegi

Cześć, kolega prosił mnie, żeby zrobić mu kolumny podłogowe 3 drożne. Na same głośniki ma 300zł, jego wzmacniacz to Pioneer A-503R. Ma to wszystko zamiar grać w 30-40 m^2.
    Przeglądając to forum natknąłem się znany zestaw 3-way stx (GDN-22-140-8-SCX + GDM-14-150-8-SCX + PJ), ale wtedy na same głośniki wychodzi grubo ponad 300zł. Dlatego chciałbym spytać, czy w wersji oszczędnościowej można zamienić niskotonowego na GDN-22-200-8-SC, a średniaka na GDM-17-180-8-SC albo GDM-14-130-8-SC używając tej samej zwrotnicy?

Nie, zwrotnice dobiera się indywidualnie do głośników.

Skomentuj

No wiem, ale sprzętu pomiarowego nie mam, więc nie zrobię dobrej zwrotki. Dlatego pytam czy mogę tamtej zwrotnicy użyć.
      W sumie to średniotonowego nawet nie trzeba by było zmieniać, żeby zmieścić się w budżecie.

Skomentuj

Jeśli masz odpowiedź jasną na swoje pytanie, że nie możesz użyć tej samej zwrotki i że w dodatku do każdej kombinacji głośników potrzebna jest dedykowana zwrotka to czego nie rozumiesz? Oczywiście nikt Ci nie zabroni użyć tej zwrotki, ale jak to będzie brzmiało to już inna sprawa. Abstrahując od tego, że do poprawnego kompletu głośników trzeba dołożyć 50zł. Jeśli wszystko ma się rozbić o 50zł to może lepiej poszukać jakichś używek na Allegro. Czasem można za 300zł wyrwać 3 drogi na Seasach, tylko skrzynki trzeba odnowić. Doplhin123 za chyba 450zł ma do sprzedania Arcusy, na Seasie i chyba Vifie.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Lepiej zrób dwie drogi z dobrą zwrotnicą niż lipne trzy bez zwrotki...

Skomentuj

Zamieszczone przez czarny1906 Zobacz posta
            Ma to wszystko zamiar grać w 30-40 m^2.
            Nie zdziw się jeśli będzie niedosyt basu. W bas reflexie ten głośnik nie powala,za to w linii gra dwa razy lepiej (za tą samą cenę,wystarczy zrobić tylko inną obudowę).

Skomentuj

Nie zdziw się jeśli będzie niedosyt basu. W bas reflexie ten głośnik nie powala,za to w linii gra dwa razy lepiej (za tą samą cenę,wystarczy zrobić tylko inną obudowę).
              dokładnie tak.

Skomentuj

Czaruję...
              X