Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usher T-9950 vs T-9930

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Usher T-9950 vs T-9930

Czy warto dopłacać do droższego? Różnica w cenie 60zł/szt
    Czy jest aż tak duża różnica między nimi.
    Czym się różnią?

Szukałem opinii w sieci ale nigdzie nie mogłem znaleźć porównania.

Wg mnie jest i warto dopłacić. Kwestia jeszcze tego z czym to a na dole grać...

Skomentuj

8935A
      9930 mam już kupiony ale zastanawiam się czy nie dokupić 9950 i nie sprzedać 9930

do 8935A +9930 jest zwrotnica, a do połączenia z 9950 nie bardzo

wiem, że Yoshi projektował ale czy udostępni schemat?

---------- Post dodany o 13:34 ---------- Poprzedni post o 12:50 ----------

kwestia jest też tego typu, że 9930 jest lepszym głośnikiem od XT25TG (który i tak dla mnie bardzo dobrze i detalicznie gra) i na pewno będę zadowolony z poprawy brzmienia i będzie tak póki nie usłyszę 9950 pewnie :)

a późniejszym w przyszłości upgrade będzie wraz z nowym wooferem, albo w ogóle konstrukcja trójdrożna
      Last edited by scythe1123; 05.07.2012, 12:18.

Skomentuj

Skoro i tak masz w planach późniejszych kupować coś lepszego to bym się nie pchał na siłe w T9950, bo T9930 też jest bardzo fajny i na pewno trochę u Ciebie postoi.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          Skoro i tak masz w planach późniejszych kupować coś lepszego to bym się nie pchał na siłe w T9950
          ale to tylko 60zl wiecej
          nawet Yoshi pisał o tym, ze warto dołożyc
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

gdyby nie zamówienie na ushery to bym nie myślał o zmianie, gdyż moje kolumny grają już w miarę dobrze tylko akustyka pokoju i możliwości ustawienia mnie blokują

poza tym będę robił monitory, bo póki nie mam stałego miejsca zamieszkania to nie ma sensu się w podłogówki pakować

myślę, że ze 3 lata minimum to u mnie postoi jak i nie dłużej :)

Skomentuj

To się nie zastanawiaj, tylko bierz 9950, 120 zl w skali 3lat to mało :)

Skomentuj

Popieram
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Warto dopłacić do 9950.

To co różni 9930 od 9950 to jest to co moim zdaniem czyni 9950 wyjątkowym głośnikiem. Ten kawałek pasma na skraju który 9930 ma wyraźnie wyciszony powoduje że nie ma on takiej fajnej lekkości i delikatnego "czarowania" wysokimi tonami jak 9950 przez co gra bardziej pospolicie, aczkolwiek zupełnie poprawnie.

Jeżeli chodzi o zwrotnicę to zerknijdzie do tematu ze zwrotnicami

Skomentuj

Tylko trochę już za późno :(
                    Yoshi_80 gdybyś wrzucił ten schemat tydzień wcześniej...
                    Teraz zamówienie z loudspeakershop jest skończone i 9950 by mnie kosztowało 300zł więcej.
                    No i zwrotnica wychodzi 100zł drożej.

Trudno, póki się nie słucha lepszych głośników od tych które się ma to nie ma problemu.
                    9930 powinna być lepsza od XT25TG, która i tak dla mnie jest detalicznym głośnikiem aczkolwiek trochę za zimnym.

Może kiedyś w przyszłości zrobię 8948 + 9950

Skomentuj

Czaruję...
                    X