witam, posiadam dwie kolumny cat'a 300, postanowiłem wymienić głośniki ponieważ było słychać, że oryginalne nie są w dobrej formie, postawiłem na firmę tonsil, kupiłem nisko, średnio i wysoko tonowe, niestety pośpieszyłem się i zapomniałem o najważniejszym- niskotonowe to 30W, średniotonowe 80W, a wysokotonowe 50W (wszystko 8omhowe), kierowałem się średnicami otworów, czyli 16 cm dla nisko i średnio, a 7cm dla wysoko.
Znajomy, który ma mi to poskładać (w zasadzie mógłbym ja to zrobić na podstawie schematów) powiedział, że nie może tak być i mam zamówić niskotonowe też 80W. Niestety tonsila 16/80 nie ma, w takim razie wybrać inną firmę, jeżeli tak to jaką, aby miała taki głośnik?
Dodam, że posiadam wzmacniacz technics 2x100W i pod to chcę to podłączyć.
Proszę o porady i doradzenie, kolumny będą tylko w domu i zależy mi na dobrym brzmieniu i dość głębokim basie.
Znajomy, który ma mi to poskładać (w zasadzie mógłbym ja to zrobić na podstawie schematów) powiedział, że nie może tak być i mam zamówić niskotonowe też 80W. Niestety tonsila 16/80 nie ma, w takim razie wybrać inną firmę, jeżeli tak to jaką, aby miała taki głośnik?
Dodam, że posiadam wzmacniacz technics 2x100W i pod to chcę to podłączyć.
Proszę o porady i doradzenie, kolumny będą tylko w domu i zależy mi na dobrym brzmieniu i dość głębokim basie.
Skomentuj