Witam od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zaaplikowania do moich kolumn Esa Ostinato 2000 litraż około 22l innych głośników do rocka w Esach brakuje mi basiku i rytmiki one są dobre do jazzu itp. Noszę się z zamiarem zamiany na projekt ZaphaSR71 wtym linku http://diyaudio.pl/showthread.php/15...as-by-czarekp9 jest podobny litraż głośniki raczej beda pasować w otwory jak nie to coś wykombinuję I teraz pytanie czy te głośniki dadzą poprawę w rocku czy może polować na jakieś używki a może inny projekt (podstawki czy jednak podłogówki) Wzmacniacz mam Roksan Kandy MkIII oraz salon 23 metry POZDRAWIAM
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Inne głośniki do kolumn Ostinato? Czy tak można? I Warto?
Collapse
X
-
ostinato 2000 byly bardzo... nijakie :/
niby glosniki dobre, ale to nie gralo za ciekawie
zmiana na seasy wg mnie ma sens - glosniki duzo ciekawsze
ale martwi mnie troche ten bardzo niski podzial zwrotnicy
robilem podobna konstrukcje, ale z alu kopulka... i brzmienie na srednicy nie bardzo mi pasowalo
moze napisz, czego dokladnie ci brakuje i czego bys oczekiwal od nowych glosnikow?
bo za te pieniadze mozna juz powybrzydzac
aha - seas ma mniejszy kosz niz vifa
-
Tak wiem ze kosz jest mniejszy ale da sie go wsadzić chyba? Brakuje mi basu punktowego i pulsującego delikatnie. W Esach nie czuje gitary basowej fajna średnica i wysokie ale no właśnie jest ale
Moge spróbować jakieś inne głośńiki czekam na propozycję Raczej chciałby włożyć je do swojej budy DIY po Ostinato azeby ale zasugeruje sie wszystkimi uwagami Do rocka wszyscy polecają PAradimy...
Skomentuj
-
skoro tylko bas to moze byc ER18RNX
akurat basu mu nie brakuje
ale chodzilo mi wlasnie o reszte pasma - mi by brakowalo detalicznej srednicy
a moze aluminiowy dayton? barwa fajna, bas szybki. moze nie schodzi tak nisko jak ER18RNX i nie ma go tak duzo, ale nadal przyjemny i lepszy niz z M18WH
Skomentuj
Skomentuj